Xerrada informativa sobre els usos dels drons a Carcaixent destinada a cosos de seguretat

0
936
Agents durant la xerrada
Agents durant la xerrada

carcaixent-policia-local-drons-1

L’Auditori de les Dominiques de Carcaixent ha acollit hui  una xerrada informativa sobre els diversos usos dels RPAS (conegut vulgarment com a Drons) destinada per a membres de Policia Local, CNP, Guàrdia Civil, Protecció Civil i Càmera Agrària, per tal de donar a conèixer una visió generalitzada sobre cultura aeronàutica, per tal que el col·lectiu policial utilitze una terminologia bàsica requerida per a comprendre determinats aspectes necessaris a l’hora d’intervindre amb un RPAS, ja que existeixen diferents aeronaus de classe i tipus que s’han de conèixer.

Mostrar les principals aplicacions d’estos aparells tant a l’àmbit policial com en el sector de la Seguretat i Emergències, valorant totes les possibilitats positives i negatives d’ells i per últim informar de forma generalitzada del Marc Normatiu Aeronàutic: Internacional, Europeu i Nacional (i de manera especifica sobre l’actual normativa RPAS a l’estat espanyol).

El Ponent ha estat Tomás Fenoll Gómez, reconegut conferenciant sobre els Sistemes Aeris no Tripulats a tot l’Estat espanyol i Mestre a la Diputació d’Alacant.

Esta jornada ha sigut organitzada per la Policia Local per tal de donar a conèixer a tots els assistents de les múltiples possibilitats que pot tindre tant per a la seguretat ciutadana com a la agrícola, ja que, si s’aprova l’avantprojecte de llei que està en marxa, prompte es podrà utilitzar com a ferramenta per a vigilar camps, focus d’incendis, seguiment amb seguretat d’individus que hagen comés algun delicte, etc… També s’ha tractat els avantatges de desavantatges que pot tindre este tipus d’aparells, que com tot, depén del bon ús o no que se li done.

L’acte ha estat presidit per la Regidora de RRHH, Desirée Palma, i per l’Intendent en Cap de la PL de Carcaixent, Fernando Robles.

La jornada ha tingut un gran èxit ja que han arribat Policies de diferents poblacions com Sueca, Cullera, Villar del Arquebisbe, Mislata, València, etc…

Els aparells RPAS s’espera que en un futur no molt llunyà canvien la vida de la societat en general, per això les Forces i Cossos de Seguretat han d’estar assabentats d’un mitjà que pot ser de gran utilitat per a desenvolupar la seua tasca més ràpidament, fàcil i segura, el qual redundarà en l’única finalitat per a la qui treballen, la ciutadania.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here