La Gallera lluix un restaurat Saló Àrab 83 anys després ser construït a imitació de l’Alhambra

0
610
gallera-salo-arab-1
Les autoritats durant la presentació del saló
L'alcalde Diego Gómez i el president del Cercle Agustin Collado
L’alcalde Diego Gómez i el president del Cercle Salvador Collado

gallera-salo-arab-3El saló àrab de la Gallera ha sigut restaurat 83 anys després la seua construcció a imitació de l’Alhambra de Granada

Es tracta d’un saló construït a l’any 1933 en estil Nazarí per l’escaiolista local Agusti Bernia, inspirat en l’Alhambra de Granada, segons va comentar anit el president del Cercle Alzirey Salvador Collado.
El seu estat feia necessària una intervenció de neteja que ha dut a terme l’escaiolista Agustí Serra. Les millores han consistit en la neteja del lluernari, la conservació de les parets d’escaiola, així com el mateniment de la pintura.
Collado ha anunciat que  el pròxim any estarà restaurat el saló Daurat, on es va fer la presentació, de nou amb les quotes dels 250 socis i els guanys dels convenis que manté amb l’Ajuntament i altres entitats privades d’Alzira.

Sala referent d’Alzira
Per la seua banda Diego Gómez, alcalde d’Alzira, ha destacat la importància del lloc, perquè «les seues parets guarden part de la història d’Alzira», després de qualificar l’Alhambra alzirenya, com «una sala referent per a la ciutat».
També han assistit per part del consistori Isabel Aguilar, vicealcaldessa; Ivan Martinez, 2n tinent d’alcalde; junt altres regidors de la corporació municipal; Fernando Pascual, Sara Garés, Pep Carreres, Pepe Grau i José Andrés Hernández.
Així com una ampla representació del món cultural de la ciutat del que formen part les falles, representades per les falleres majors d’Alzira Laura Gomar i Almudena Molina, a més dels màxim dirigents tant de la cooperativa Alzicoop com de la UD Alzira.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here