La Brama oferix un espectacle únic al Principal de València

0
273

la-brama-dolcainesLa potència del mestissatge. La Brama-Amores al Teatre Principal de València.

L’Àrea de Cultura promou un espectacle únic a València, “A la nostra manera”, el proper 30 de setembre. Es tracta d’una barreja sincronitzada de géneres, instrumentes, timbres i veus, en una experiència de gran plasticitat.

En paraules del diputat de Cultura, Xavier Rius: “L’espectacle és un arriscat viatge de la tradició a la innovació, que enceta noves formes i dignifica el treball creatiu dels nostres autors.”

LA DOLÇAINA D’AVUI DES DE DIFERENTS ÀMBITS MUSICALS: NOVES FORMACIONS I NOUS ESTILS.

Amb el títol A LA NOSTRA MANERA,  la Colla La Brama de Bonrepòs i Mirambell ofereix al públic valencià  el seu darrer espectacle, un projecte encoratjador que pretén mostrar les possibilitats expressives de la dolçaina en entorns musicals que, fins ara, restaven inexplorats, raó pel qual esdevenen un espai magnífic de creixement i recerca.

Amb una posada en escena sorprenent, i amb la col·laboració de formacions musicals diverses, La Brama s’hi endinsa en textures i registres musicals inèdits, sense oblidar les seues arrels tradicionals com a instrument popular i de carrer.

En efecte,  l’espectador serà testimoni de la conjugació magnífica de la dolçaina amb els ritmes trepidants d’un grup de percussió amb prestigi internacional, com ara Amores. Així mateix, gaudirà del resultat del maridatge del nostre instrument amb la sensibilitat del piano o amb el so greu de la tuba i l’expressivitat dels trombons que integren el grup de metall col·laborador. La corda de la rondalla contrastarà, a més a més,  amb el so de la dolçaina en la peça musical interpretada pel grup de danses La Senyera amb vestits tradicionals valencians. I els ballarins de la Quakes Company posaran el contrapunt de l’estètica de l’street dance, amb els seus moviments agosarats.  Tot açò s’esdevindrà en una primera part de l’espectacle, que inclourà el ritual de la muixeranga, patrimoni de la humanitat i de tots els valencians.

A la segona part,  La Brama tornarà a fer palesa la seua voluntat d’experimentació, fent convergir de manera inaudita tres vessants: una base musical electrònica a càrrec del DJ Sergio Cerra, una melodia tradicional i una cèlebre peça clàssica barroca.

L’estrena de l’espectacle A LA NOSTRA MANERA, el proper divendres dia 30 de setembre a les 20:30h al Teatre Principal de València, permetrà gaudir d’una proposta innovadora i moderna que aporta a l’univers dels nostres instruments tradicionals una glopada d’aire fresc, guarnit de flaires tan desconeguts com interessants.

 Direcció artística i musical Alejandro Blay Manzanera

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here