L’autora Teresa Broseta guanya l’Alfons el Magnànim de narrativa

0
489
Teresa Broseta
Teresa Broseta


En la modalitat de poesia, Manel Marí guanya amb Tavernàries, i Bruna Generoso obté el nou premi València Nova amb el poemari Abstraccions i certeses

 


L’autora Teresa Broseta ha sigut distingida amb el prestigiós Premi Alfons el Magnànim València de Narrativa, que atorga la Diputació de València, per l’obra titulada El dia de demà. Aquesta novel·la, hàbilment embastada i amb la qual l’autora retorna a la narrativa per a adults, retrata la societat contemporània (marcada per la crisi, la soledat i l’especulació) i, al mateix temps, construeix un retrat viu, colpidor i durador de la ciutat de València, que es converteix també en protagonista de la història. El dia de demà serà publicada per Bromera aquesta tardor en la col·lecció «L’Eclèctica».

En la València actual, s’entrecreuen les vides de tres personatges units per la fragilitat i les ombres del passat. Sara contempla el fracàs del seu matrimoni amb Miquel, alhora que recupera la memòria d’Andreu, a qui va estimar quan el futur encara semblava per construir. Però poc es pot imaginar que, per una casualitat, Miquel i Andreu entraran en contacte i els esdeveniments es precipitaran.

Teresa Broseta (València, 1963) és coneguda especialment per la seua obra dedicada al públic infantil i juvenil, tot i que ha escrit també narrativa per a adults. El seu treball ha sigut distingit amb premis com el Carmesina, el de Narrativa Infantil Vicent Silvestre o el Barcanova. Amb El dia de demà torna a conrear la narrativa per a adults, obra que li ha valgut el Premi Alfons el Magnànim de Narrativa.

Per la seua banda, el Premi Alfons el Magnànim València de Poesia ha recaigut en Manel Marí pel seu poemari Tavernàries. L’obra «és una visió original, desimbolta i profundament moderna d’actituds morals actuals a través de la celebració de l’embriaguesa com a referent de la llibertat individual», segons el jurat. Tot i que parla d’un univers atzarós i arravatat, aquest és un llibre molt ben articulat i internament coherent, tant per les línies temàtiques que el travessen com per la unitat de to i la sostinguda intensitat que li dóna relleu. El poemari serà publicat en la col·lecció «Bromera Poesia».

Manel Marí (Eivissa, 1975) és poeta, sociòleg i guionista de televisió. La seua obra ha sigut reconeguda amb guardons com el Premi Mallorca o el Premi Ciutat de Palma Joan Alcover.

Pel que fa al Premi Alfons el Magnànim València Nova de Poesia, l’obraAbstraccions i certeses, de Bruna Generoso, inaugura el palmarés d’aquest nou guardó creat dins de la modalitat de poesia amb què la Diputació vol reconéixer el treball de joves creadors. L’obra, que també serà publicada aquesta tardor, delinea una mirada agredolça sobre l’aventura de la vida que l’autora revela a còpia de versos.

FOTO PREMIATS

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here