Carlet tancarà al trànsit el centre històric en el Dia sense cotxes

0
264

carlet-els-pinets-bicis«A poc a poc» comença les activitats omplint el paratge natural Els Pinets de gent i bicicletes.

El dia sense cotxes -22 de setembre- Carlet tancarà al trànsit el centre històric i els veïns disfrutaran de metro i bus a l’hospital de la Ribera debades.

Carlet ha iniciat este cap de setmana les activitats de la setmana europea de la mobilitat que omplirà Carlet d’activitats entorn de la mobilitat sostenible fins al pròxim diumenge 25 de setembre.

A poc a poc començà amb un dels plats forts de la programació obrint el passat diumenge el paratge municipal Els Pinets amb un esmorzar popular. El projecte A poc a poc vol valorar el nostre patrimoni històric i paisatgístic mitjançant el seu ús per part de la ciutadania. Amb dues rutes en bici i una marxa a peu els veïns i les veïnes arribaren al parc per gaudir en família d’un esmorzar amb productes carletins (coca saginosa i suc de caqui oferit per la cooperativa Sant Bernat).


Les activitats continuaran succeint-se durant tota la setmana, entre accions lúdiques de conscienciació de la ciutadania i espais de debat per a ajudar-nos a pensar el Carlet del futur.
Per a esta setmana es preveuen més activitats amb gran assistència com «A l’escola anem a peu» el dimecres 21, on l’alumnat dels centres educatius de primària posarà en pràctica els recorreguts de camins escolars, amb la finalitat d’incentivar el recorregut diari a peu cap a l’escola.

Les vesprades d’esta setmana acolliran trobades de debat entre la població de Carlet per visibilitzar problemàtiques de mobilitat al municipi entorn dels tres eixos de sostenibilitat: social, ambiental i econòmica. Amb estes trobades es pretén posar en comú les veus de diferents sectors de la població i trobar solucions i propostes col•lectives que puguen dibuixar les línies d’actuació del futur municipal.

El dijous 22, Carlet se suma a la iniciativa del «dia mundial sense cotxes» evitant el trànsit de vehicles pel seu centre històric i sumant un carril de vehicles no motoritzats al seu carrer més llarg, el c/ Corbella. A més, gràcies a la col·laboració de Metro València i l’Hospital de la Ribera, tant el metro com l’autobús a l’hospital seran gratuïts durant tota la jornada.

El projecte ha aconseguit el suport d’entitats i empreses locals que estan fent possible el seu desenvolupament com la Fundació Caixa Carlet, Cooperativa Agrícola Sant Bernat, Hospital de la Ribera, Centre de Salut de Carlet, Metro València, Big Bikes, penya BTT Són Elles, Paimed, Vivers Zornoza, Casal Jaume I o el Club d’Atletisme Els Coixos.

El projecte A poc a poc està tenint una gran acceptació per la ciutadania carletina i des de l’Ajuntament es valora com un èxit les primeres reaccions ciutadanes a un projecte que porta preparant-se des de la primavera passada.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here