El MIM de Sueca tanca la 27 edició com un des festivals del gest més importants d’Europa

0
471
Marta Sitjàhui a la Pl. de l'Ajuntament
Marta Sitjàhui a la Pl. de l’Ajuntament

mim-quatre-funcions-16

  • El festival més internacional de la província ha rebut una subvenció d’11.096 euros del Servei d’Assistència i Recursos Culturals – SARC de la Diputació

La Mostra Internacional de Mim de Sueca, un dels festivals més internacionals de la província i que la capital de la Ribera Baixa acull des de fa 25 anys, culmina aquest duimenge després d’una setmana d’espectacles de teatre de sala i de carrer en els quals el gest, la gestualitat, el mim, el cos i el moviment dels intèrprets són el principal element artístic de l’espectacle.

El festival, organitzat per l’ajuntament de Sueca, ha comptat una edición més amb una ajuda de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, a través del Servei d’Assistència i Recursos Culturals – SARC. La subvenció d’enguany ha sigut de 11.096 euros i, com a novetat, els responsanbles del SARC han destacat que l’ajuda s’ha otorgat  a través de la nova convocatòria de Festivals, Mostres i Certàmens Culturals, en concurrència oberta en termes d’igualtat als municipis de la província de València, segons les bases que regulen la mateixa.

D’esta manera, s’han eliminat els convenis directes i se substituïxen per una normativa basada en criteris tècnics que garantixen la idoneïtat de les activitats i la resolució de la convocatòria.

La Mostra Internacional de Mim a Sueca ha sabut conjuminar el vessant d’exhibició per al gran públic amb un programa pedagògic interessant i formatiu, per això es programen cursos i classes magistrals -dirigits als professionals de les arts escèniques- dels més prestigiosos mestres del gènere: Jacques Lecoq, Yves Lebreton, Jerry Snell, Andreizj Leparski, Joan Font, Eduardo Haro Tecglen, Carles Santos, Sergi López, Sonja Kehler, Antonio Fava, Eugenio Barba i Jorge Picó, entre uns altres.

El MIM de Sueca tanca un any més com un dels festivals del gest més importants i així ho constata l’assistència de més de 22.000 espectadors en cadascuna de les últimes edicions, la cobertura informativa massiva que li atorguen els mitjans de comunicació escrits i audiovisuals, i la presència de companyies de diversos països i d’un gran prestigi en el món de la cultura. La Fura dels Baus, Sèmola Teatre, Vol-Ras o Comediants (Barcelona), Stalker Stilt Theatre (Austràlia), Dram-Bakus, Jo Bithûme i La Jacquerie (França), Yllana (Madrid), CVOCI-Mims Bojos de Praga (República Checa), Jango Edwards i Avner Eisenberg (EUA) Pantakin da Venezia i Teatro Scientífico di Verona (Italia) i Xarxa Teatre, Visitants, Circ Gran Fele, Cia. Maduixa o El Pont Flotant són algunes de les més de cent companyies que hi han participat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here