Carcaixent fa una crida al «civisme» per mantindre més neta la via pública

3
536

carcaixent-neteja-carrersL’Ajuntament de Carcaixent consciencia sobre la neteja de la via pública

 

S’està informant als veïns sobre quines han de ser les conductes responsables de neteja i s’intensificarà la vigilància policial per informar la ciutadania i aplicar sancions en cas que siga necessari

Des de l’Ajuntament de Carcaixent està promoguent-se una conscienciació als veïns i veïnes sobre quines han de ser les conductes adequades referents la neteja de la via pública i retirada de fem. Una de les primeres actuacions ha sigut l’emissió d’un ban on es fa referència a l’obligació que tenen els propietaris d’arreplegar els excrements dels seus animals i depositar-los en un lloc on puguen ser retirats pels serveis de neteja municipal. En quant a la retirada de fem, es recorda que s’han de depositar les bosses de fem dins del contenidor específic, i igualment pel que fa al plàstic, vidre o paper, respectant sempre els dies de recollida selectiva. Per a la retirada d’altre tipus de deixalles, es pot fer ús de l’ecoparc o avisar per telèfon per a que els serveis municipals passen a recollir els mobles.

Paral·lelament, en els pròxims dies la Policia Local va a intensificar la vigilància en el carrer, per assabentar a la ciutadania de les bones pràctiques sobre la conducta i hàbits d’animals i propietaris, i en relació a la gestió del fem de les cases i immobles. Com s’anuncia en el ban, en el cas que s’observen pràctiques contràries al que figura a les ordenances municipals, s’aplicaran les sancions corresponents.

La publicació del ban, en paraules de l’alcalde, és una crida al civisme i a la responsabilitat que tenim totes i tots de mantenir neta la via pública com una mostra de respecte als nostres veïns. “Crec que alguns se’ls oblida que el carrer és un espai compartit i les seues conductes resulten, més que incíviques, molestes i, si no, antihigèniques. Al ban no es demana res extraordinari, simplement complir amb les dies i hores de recollida de fem, no deixar les bosses fora del contenidor i netejar els excrements de la via pública dels animals domèstics. Si tots seguirem eixes tres pautes bàsiques, la percepció que tindríem de Carcaixent canviaria substancialment”, ha explicat Paco Salom.

L’alcalde de Carcaixent també ha volgut fer un recordatori de la inversió que suposa la neteja, “mantenir neta una ciutat del tamany de Carcaixent no és cosa fàcil i costa molts diners que paguem entre totes i tots. En 2015 es vam gastar 185.000 € en netejar els carrers i quasi 60.000 € en recollir cartró i mobles o altres deixalles. En total 240.000 € als que hi hauria que afegir les despeses de neteja extraordinàries que es realitzen en Festes o Falles. Més enllà dels diners que ens puga costar a tots, el que s’ha d’entendre que una ciutat neta és aquella que menys s’embruta”.

El text que figura al ban és el següent:

En els últims temps, Carcaixent està convertint-se en una ciutat bruta. A alguns dels nostres veïns i veïnes se’ls oblida que el carrer és l’espai que totes i tots compartim i que, per desgràcia, les seues conductes fan la vida quotidiana molt menys agradable i incòmoda.

No és agradable anar pel carrer i haver d’apartar-nos per no xafar excrements d’animals o orins de gats i gossos. De la mateixa manera, no és bo per a Carcaixent, i a més és antihigiènic, vore que de tant en tant persones desconsiderades depositen les bosses de fem i altres residus fora dels contenidors o, per comoditat i conveniència, incomplixen l’horari de recollida.

És cert que són una minoria, però amb les seues pràctiques incíviques embruten els carrers, i a més provoquen uns gastos extraordinaris que paga tota la població.

Esta situació ens obliga a prendre mesures urgents. Per això, en els pròxims dies la Policia Local va a intensificar la vigilància en el carrer, i informarà la ciutadania de les bones pràctiques sobre la conducta i hàbits d’animals i propietaris. I en relació a la gestió del fem de les cases i immobles, i si es dóna el cas, s’aplicaran les sancions que contemplen les ordenances municipals.

Des de l’Ajuntament de Carcaixent volem insistir en la necessitat de mantindre nets els carrers i racons de la ciutat i del terme, i demanem la col·laboració de totes i tots en este menester.

Recordeu:

– Hem d’evitar que els animals de companyia embruten el carrer. És obligació dels propietaris arreplegar els excrements dels seus animals i depositar-los en un lloc on puguen ser retirats pels serveis de neteja municipal, però mai deixar-los en la via pública.

– Depositeu sempre les bosses de fem dins del contenidor específic, i igualment pel que fa al plàstic, vidre o paper, respectant sempre els dies de recollida selectiva.

– L’ecoparc està igualment a la vostra disposició per a depositar tots aquells objectes que ja no necessiteu i vullgueu tirar.

– Hi ha un servei municipal de recollida de mobles i altres elements que podeu utilitzar, amb avís previ al número de telèfon 962430436.

La tasca és senzilla perquè, en definitiva, una ciutat neta no és la que més es neteja, sinó la que menys s’embruta. I això depén únicament de totes i tots nosaltres.

3 Comentarios

 1. Molt be, un 10 per la iniciativa.
  L’espai on vivim i es crien els nostres fills estem obligats a mantenirlo net, i eixa obligació la deu fer complir l’Ajuntament pel be de tots. Per tant, no entenc com estan encara plens de runa, rates, serps, canyars, etc. i sense tancar, els solars del barri de Santa Bàrbara entre els carrers Font del Botet, Sant Isidre i Camí Fondo d’Alzira.
  No cal dir que si aquestos solars estagueren al centre de la ciutat, estaríen en condicions de salobretat. Pareix ser que els veïns de la periferia no tenim els mateixos drets.

 2. Bon dia en peimer lloc tendrien que posar mes contenedors de basura aixina. Els beins de carcaixent no. Dixarien les bolses en terra , en segon lloc podia fer la yumtament o aqui li requerixsga per pot el poble pipicams para portar als cosos ja que paguem alt impostos y en altres pobles ja nian. Y unaltra cosa. Si els que agafem en una bolseta els escremens que fem els portem a casa para tirarlo perque per la sona de la entra de carcaixent. Aon esta la retonda. Tenim animals que pasechem y agafem la bolseta y la portem a casa seria un poc mes comode si mos ficareu algo para tirar. Els escremens dels animals gracies espere contestacio.per molt concienciar ala gent fiqueu mijoxs .falta contenedors de oli ,carto plastics si tentes que atar ala part del burquer que. Nian alli contenedors fiqueu uno de oli para podertirarlo alli espere que la yumtament esfique les piles ja que te quedonar ejemple . Que paseu bon dia

 3. On estan Ivan Marti o Paula Lozano o el bloguer o el lector que no diuen res sobre el polígon de la Font del Botet que segueix com estaba, ple de runa i de tot tipus d’animals, pareix la selva i sense tancar. I això també es poble, també vivim persones, inclús alguns hasta us hem votat.
  «Des de l’Ajuntament de Carcaixent volem insistir en la necessitat de mantindre nets els carrers i racons de la ciutat i del terme, i demanem la col·laboració de totes i tots en este menester». Preteneu que anem els veïns en les llagones a netejar-ho. El poble ja col.labora ¿o no teniu prou en l’IBI asfixiant que ens cobreu?.
  Nosaltres paguem els impostos per a que vosaltres els dediqueu a millorar la nostra vida mantenint el poble, al menys, en condicions higieníques. Que feu per a ficar remei a eixe femer?, per no parlar de la peste que fa en tot el poble per que no manteniu el clavegueram. No vos dona vergonya.
  O es que sou incapaços. Si no sabeu gestionar s’en aneu a casa, deixeu de cobrar per no fer res, i quedeu com uns homens i unes dones.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here