Alberic destina 10.000€ a la rehabilitació veïnal de les façanes del nucli antic

0
397

alberic-vista-poble

L’Ajuntament d’Alberic ha destinat una partida de 10.000 euros del pressupost per a subvencionar la rehabilitació de façanes situades al casc antic de la localitat. L’objectiu és fomentar la millora de les edificacions i donar suport econòmic a tots aquells usuaris que impulsen aquestes accions. Podran rebre les ajudes les comunitats de propietaris o propietaris únics d’edificis unifamiliars o plurifamiliars que s’ubiquen a l’interior de la delimitació del casc antic d’Alberic.

De manera excepcional, també podran rebre ajudes les comunitats de propietaris o propietaris únics d’edificis que es troben fora de la delimitació de casc antic amb la condició que l’edifici estiga protegit pel Catàleg d’Edificis amb protecció activa de l’Ajuntament d’Alberic. “La regidoria d’Urbanisme considera necessari que els edificis estiguen en bon estat de conservació en el casc antic, un dels pulmons turístics de la nostra localitat per la gran història que es concentra en cada paret. Esta nova partida ha sigut molt ben rebuda pels veïns i veïnes, segons ens han manifestat ja malgrat que les bases han eixit fa uns dies”, manifesta la regidora d’Urbanisme, Liliana Palencia.

 L’import de la subvenció serà un percentatge de la factura presentada pel pintor encarregat del treball i obrer i els treballs han de ser de rehabilitació de façana: pintura de façana, incloent tractament de baranes i reixes metàl·liques, reparacions de desperfectes superficials i canvi de baixants pluvials.

La quantia total de les subvencions no pot superar el crèdit disponible. Les quanties a subvencionar per habitatge no poden ser superiors a 1.100 euros. El finançament d’aquesta subvenció s’efectua amb càrrec al pressupost de 2016, amb un crèdit de 10.000 euros, de la partida pressupostària 1522-78000 “Ajudes Rehabilitació de Façanes”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here