UxV de Carcaixent demana la creació d’un Consell Municipal de Comerç i Indústria

6
387

carcaixent-units-16La portaveu del grup municipal, Ana Calatayud, instarà en el pròxim Ple a l’equip de govern a agilitzar els treballs per a  la constitució del Consell Municipal de Comerç i Indústria.

La Constitució garantix el dret de tots els ciutadans a participar en els assumptes públics a través dels seus representants o bé, directament, segons l’art. 23 de la CE. Basant-se en això, l’Ajuntament ha de garantir este dret d’accés als assumptes públics. Per a facilitar esta integració, els municipis segons l’art. 24 de la llei 7/1985 en relació amb l’art. 130 i 131 del ROF, establix que es podran crear òrgans sectorials  amb la finalitat de canalitzar la participació dels ciutadans i les seues associacions en els assumptes públics.

Per tot això, per a garantir la participació dels comerciants, industrials i les seues associacions en un consell en què es discutisquen, i debatisquen tots els temes que afecten estos sectors, és necessari crear el Consell Municipal de Comerç i Indústria de l’Ajuntament de Carcaixent, ha afirmat Calatayud.

En UxV, pensem que són molts els problemes que estan provocant la desaparició del xicotet comerç i la indústria en els nostres municipis, entre ells, la tremenda competitivitat de les grans superfícies,  la liberalització dels horaris o l’agobiant pressió fiscal de les distintes administracions públiques. Portem anys d’esperant una recuperació econòmica que no acaba d’arribar i esta lenta agonia, està desbaratant, lamentablement, les il·lusions i les esperances de molts xicotets empresaris que han posat tot el seu esforç i els seus estalvis en els seus comerços i indústries, ha afegit.

Encara que lamentablement, ja és tard per a molts, pensem que és important que des de l’Ajuntament es facen campanyes animant els veïns a comprar i consumir en els comerços, botigues i tallers del nostre municipi, perquè estos, generen riquesa i ocupació estable.

Amb esta moció, el grup municipal Units per València pretén que es cree un Consell Municipal de Comerç i Indústria amb la  finalitat  de, entre altres: Establir una via reglamentària a través de la què siguen canalitzades les demandes plantejades pel sector comercial i industrial del Municipi; la creació d’un fòrum d’encontre, consulta, i assessorament permanent que en el que es puga participar en les decisions i actuacions dutes a terme per l’Ajuntament i que afecten el teixit comercial i industrial; impulsar i potenciar totes aquelles mesures que puguen donar resposta a la millora de la competitivitat i capacitació del sector comercial i hostaler de la localitat i realitzar un anàlisi i estudi de la situació del teixit comercial, industrial i hostaler de la localitat.

Considerem que el Consell Municipal de Comerç i Indústria és el primer pas per a començar este camí.

6 Comentarios

 1. La regidora que, al mateix temps, és presidenta de l’associació de comerciants de Carcaixent. Fa olor a que algú no sap on està la fina línia entre ser regidora i ser presidenta d’Asseca. A interessos.
  No em sembla bé que una regidora empre una associació per fer-se nom en política. A Asseca hi ha molta gent que podria fer de president/a i evitar així tenir dos càrrecs que de vegades se solapen i no deixen veure on comença una regidora i on acaba una presidenta de l’associació de comerciants.
  Ara bé: espere que Comrpomís vote a favor. Quanta més gent involucrada en canviar el model de Carcaixent i Carcaixent en general, millor.

  • Pense que fas una crítica per fer-la, dona la impresió que no et cau be aquesta senyora.
   En un principi, no te per què haver cap incompatibilitat en ser regidor i ser president d’una associació.
   M’agradaría que explicares la importancia que te el saber on comença una responsabilitat i on acaba l’altra si aquesta regidora, com a tal, no te cap responsabilitat executiva i pot estar, al mateix temps, defensant com a regidora els interessos de tots els carcaixentins i com a presidenta els interessos dels comerciants que no son contradictoris.
   El que caldría valorar es si fa be les seves funcions, i pel que s’ha vist fins ara pareix que el de regidora fent opossició no te res a dir, altres regidors deuríen imitar-la un poc. En el seu càrrec de presidenta d’Asseca no tinc elements per valorar-la.
   Si que estic d’acord amb tu en que hi ha que canviar Carcaixent. Compromís deuría ficar-se les piles ja o a les properes eleccions municipals, Paco s’en tindrà que tornar a la Consellería.

 2. Que em caiga bé o mal és una cosa subjectiva i solament meua. No es tracta de caure bé o mal: No dubte que siga una bellíssima persona, però com a política deixa molt que desitjar. Em recorda molt al PP a les Corts, anant sempre a la gresca que és on pot intentar guanyar el debat. Cridar i cridar. Mitges veritats i mentides amagades. I titulars i «Me gusta»‘s. Habermas és un escriptor que no li vindria mal llegir.
  I quan parle de funcions, em referisc a que empra una associació de comerciants per fer-se un nom i atacar la política del nou govern. No seria la primera vegada que s’equivoca a les xarxes socials i Asseca publica una crítica a Compromís que, després d’adonar-se’n de l’errada, esborra i publica al seu perfil personal (o fake’s). Empra l’associació per atacar al govern i traure rèdit polític: us social per rèdit polític. No em sembla una forma correcta de fer les coses, simplement. Però cadascú fa el que vol (o el que pot) i com va dir ella: «en política tot val», no? A mi per qui em sap greu és pels comerços que no se senten identificats amb ella o se senten manipulats (que no en són pocs).
  I sí, estem d’acord: cal posar-se les piles. Totes i tots. Que és molt fàcil parlar quan saps que no vas a governar mai. Espere que posar-se les piles signifique també aportar més coses en positiu (com aquesta, per exemple: UxV ho ha fet bé) i deixar-se de tanta gresca, que la gent està farta i necessitada.

 3. Jesús? Uffff, no se yo que dir-te, les expresions que utilitzes em recorden a un altra persona que no es nomena precisament aixina. Lo primer, quan parles de mitges veritats i mentides amagades, podríes dir quines son, perque la persona a la que em recordes es molt propensa a utilitzar eixa actitud, «piensa el ladrón que todos son de su condición» o intentar fer-ho creure. Mentides ni una, veritats i ya se sap lo que li passa a qui les diu. Yo no empre cap Associació, soc membre de la mateixa desde fa mes de 16 anys i Presidenta ( elegida democráticament desde fa nou). Deus estar molt pendent del que faig, perque el que dius de les xarxes socials sols m’ha passat una vegada i no fa molt. En lo de emprar Associacions per traure rèdit polític crec que ningú li pot donar clases a molts integrants de Compromís, novament, piensa el ladrón que todos son de su condición. Asseca pot ser que siga l’Associació menys polititzada del poble i te puc asegurar que no es fácil d’aconseguir. Lo de en política tot val, no es una frase meua, pero hi han molts que podríen donar-me clases de com utilizarla en benefici propi, te podría possar alguns examples, tú segur que podríes dirnos algún.
  Dius que els comerços no se senten identificats amb mí, segurament serán alguns que no están en Asseca, perque els membres trien lliurement, no sols a la Presidenta, sino a la Junta Directiva, que se renova cada dos anys.
  Dius molt be, la gent está farta, molt farta de que no arribe el famos «estrenem poble» , les piles deu posarse les l’Equip de govern de Compromís, que porta mes d’un any governant sense aportar solucions i aixo sí que está portant a la gent a la gresca. Per cert, en les Corts no era el PP qui tenía el número uno de la gresca, no li lleves merits a Compromís que en les Corts ho feien be, mirant de cara i no girantse a mirar cap un altre costat com han fet açi durant 16 anys.

 4. Un fake??? Uyyyy como están evolviendose algunos y no lo sabiamos. Por favor vuelve a tu condición natural Jesus o Paco o Ivan o fulanito de tal, se te vee mucho el plumero.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here