Les falles fan pinya en Alzira a 74 dies de poder ser declarades Patrimoni de la Humanitat

0
373
Agustin Ferrer
Agustin Ferrer

img_9162 img_9166

patrimoni-falles-falleres-alzirapatrimoni-falles-fm-ciutatspatrimoni-falles-acte-patrocinadorsRepresentants de set juntes locals falleres i de les 35 comissions d’Alzira han fet pinya esta nit a la sala Rex Natura de la capital de la Ribera a 74 dies de conèixer la resolució de la UNESCO en Addis Abeba sobre la petició de les falles valencianes que aspiren a ser declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Tmabé ha assistit l’alcalde d’Alzira Diego Gómez, la regidora de Fetes Isabel Aguilar i d’altres membres de la corporació local.

El director del MUMA, Agustin Ferrer ha explicat de forma pedagógica les característiques i els beneficis de contar amb el «màxim reconeiximent internacional».

Així la festa fallera és una senya d’identitat, tenen interés cultural, gaudixen d’un caràcter festiu, social i dinàmic i constituixen un «motor econòmic» per a les ciutats que la organitzen.

Tot seguit Ferrer ha detallat els advantatges que gaudiren les falles valencianes; reconeiximent internacional, increment de visitants, dinamisme del sector i a més «protecció, consolidació i projecció» de la festa.

El president de la JLF, Vicent Muñoz, ha agraït la col.laboració de les empreses patrocinadores per ajudar a les falles d’Alzira a ser reconegudes per la UNESCO. Es tracta del Grupo Rex i de Producciones La Unión. Muñoz ha reconegut que els títols aconseguit per esta festa a Alzira; Interés Turístic Nacional, l’any 2000 i BIC, l’any passat, son una conseqüència del «treball fet pels fallers i falleres de les 35 comissions». Al temps que ha destacat la «important aportació» de les falles a Alzira, donat que mouen 6,8 milions d’ueros anuals i donant ocupació a 1.700 treballadors.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here