Ximo Puig anuncia que esta setmana començarà la recuperació de l’Hospital d’Alzira

0
189

hospital-alzira-panoramicaEl president de la Generalitat afronta aquest dimecres el seu primer debat de política general en les Corts, una cita que ha començat amb el discurs reivindicatiu de Ximo Puig, també de la pluralitat i de la diversitat que caracteritzen el Consell del Botànic.

El cap del Consell ha presumit de presidir el “primer govern paritari” valencià, un govern basat en l’“honradesa”, la “decència”, l’“estabilitat” i la “diversitat”, i també ha destacat que el Parlament valencià ha “recuperat” la centralitat del debat polític. A més, ha fet una crida als partits polítics i a la societat per a arribar a un gran pacte valencià per l’educació, amb l’objectiu d’impulsar una nova llei integral de l’educació valenciana, i ha anunciat el principi de la fi del model d’Alzira amb el rescat de la concessió de l’Hospital de la Ribera, que caduca en 2018.

Així doncs, Puig ha anunciat una vintena de mesures que pretén dur a terme, entre les quals destaquen: la celebració de sengles actes reivindicatius a Madrid i a Brussel·les per a fer visible el “problema valencià” –la situació d’infrafinançament tan greu que pateix la Comunitat Valenciana–, actes que comptaran amb el suport d’institucions valencianes i d’agents socials i econòmics; la petició a l’executiu central de retirar els recursos interposats contra les lleis impulsades pel Consell en matèria de sanitat universal o l’eliminació dels copagaments; la no-renovació de la concessió sanitària a l’Hospital de la Ribera, el paradigma del conegut com a model d’Alzira. Aquesta és la primera de les concessions sanitàries valencianes que venç.

El president també s’ha referit a la posada en marxa d’una nova estratègia de salut mental; ha anunciat una altra llei de renda garantida de ciutadania; el reforç de la xarxa de protecció a les víctimes de la violència masclista; una llei de joventut; el nou model de plurilingüisme en què treballa la Conselleria d’Educació i que pretén fomentar el domini del castellà, el valencià i l’anglés; l’esmentada proposta d’acord valencià per l’educació; la sol·licitud al Banc Europeu d’Inversions, per mitjà del Pla Junker, de fons per a construir col·legis.

Altres iniciatives avançades són la conversió de l’antic centre de producció de programes de RTVV a Burjassot en un centre de producció audiovisual que puga servir de seu a empreses del sector, per a donar un ús més eficient a les instal·lacions actuals; una llei que regule els lobbys, o grups d’interés i pressió, per a fomentar la transparència i crear un clima d’“anticorrupció”; noves estratègies per als autònoms, amb la posada en marxa de subvencions, línies de finançament de projectes innovadors o una nova línia d’emprenedoria social.

El Consell també modificarà la llei per atraure inversions amb la figura dels projectes d’inversió econòmica sostenible (PIES) per a facilitar i agilitzar la implantació de les inversions econòmiques de transcendència territorial; crearà l’anunciada unitat de la Policia Autonòmica per a investigar els incendis forestals; canviarà la llei urbanística per a evitar que es construïsca en superfícies cremades; posarà en marxa una llei nova de la funció pública, “consensuada” amb els sindicats.

Unes altres normes noves que ha anunciat Ximo Puig són la del foment de la responsabilitat social; una llei nova d’hisenda pública per a millorar l’eficiència administrativa, la qualitat dels serveis públics i l’acció del Consell, i també l’eficiència dels ingressos; una reforma tributària “prudent i progressiva”; i el fons de cooperació local amb dotació pròpia i llei d’hisendes locals.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here