La Diputació desbloqueja el pagament d’unes obres a la Pobla Llarga aprovades en 2008

0
330
  • diputacio-president-pobla-llargaEl president de la Diputaciò y l’alcaldessa de la Pobla Llarga, Neus Garrigues, han signat este dimecres el conveni per al finançament de les obres d’accés al municipi i el poligon
  • L’actuació, que ascendia a 166.410,62 euros, va ser aprovada i executada en 2008, encara que mai es van transferir els fons per al seu pagament
El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i l’alcaldessa de la Pobla Llarga, Neus Garrigues, han signat este dimecres un conveni per a finançar les obres d’adequació de l’accés al nucli urbà i la construcció de la rotonda de connexió amb el polígon, pendent des de fa vuit anys. Els successius retards en la signatura de l’acord, que no van evitar l’execució de l’obra, van derivar en impagaments a l’empresa constructora i en una condemna judicial que ha desajustat els comptes de l’actual govern municipal.

 

En paraules del president, Jorge Rodríguez, “la Diputació no ha fet més que complir amb el que en el seu moment no es va rubricar i que hauria d’estar resolt i pagat”. “Des que l’alcaldessa ens va traslladar el problema tractarem de donar-li la màxima prioritat perquè la Pobla Llarga reba uns diners que li corresponen i que han generat un important perjudici als seus comptes”, ha afegit el president.

 

Segons el projecte presentat al setembre de 2008 per l’Ajuntament de La Pobla Llarga, el cost de l’actuació ascendia a 166.410,12 euros, un import que la Diputació de València va acordar assumir íntegrament per a possibilitar que l’obra es duguera a terme. Així se li va comunicar al consistori al novembre d’aqueix mateix any, data en la qual es va iniciar la redacció del conveni que hauria de formalitzar la participació econòmica de la institució provincial en esta obra. En aquell moment, i malgrat mancar del conveni signat, l’equip de govern que encapçalava Rafael Soler va dur a terme la licitació i posterior execució del projecte.

 

L’execució de les obres, sense el recolçament d’un conveni que les finançara, va provocar que l’ajuntament no poguera pagar a les empreses constructores i que els tribunals ho acabaren condemnant al pagament tant del pressupost acordat com dels interessos reportats, que ascendeixen a més de 30.000 euros. Aquesta condemna judicial va ser un dels primers assumptes que va haver d’afrontar la nova corporació municipal.

 

“Des que vam accedir a l’ajuntament, al juny de l’any passat, hem tractat de solucionar este tema, que és un dels quals ens ofega econòmicament”, ha assegurat la nova alcaldessa de la Pobla Llarga, Neus Garrigues, que ha destacat la celeritat amb la qual el govern de la nova Diputació de València ha resolt un incompliment que es venia arrossegant des de 2008.

 

Per la seua banda, el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, ha explicat que el text del conveni inicial va ser modificat cada vegada que les obres canviaven d’estat i passaven de la licitació a l’execució i posteriorment al lliurament, però mai es va arribar a signar. “El cas és una prova més de com es gestionava tant la Corporació provincial com l’Ajuntament de la Pobla Llarga”, ha lamentat Seguí.

 

Va ser l’actual alcaldessa de la Pobla Llarga, Neus Garrigues, qui, una vegada constituïda la nova Diputació fa un any, va assumir la reivindicació del seu ajuntament i va traslladar els fets al president Jorge Rodríguez, que va impulsar els tràmits per a desbloquejar la situació i que la Diputació de València poguera finalment complir un conveni acordat fa 8 anys.

 

Per a açò ha sigut necessària la redacció i aprovació d’un nou acord, que és el que hui, una vegada tramitat, tant el president com l’alcaldessa han formalitzat amb la seua signatura en un acte públic, al que ha assistit també el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, i l’equip de govern de la Pobla Llarga.

 

Jorge Rodríguez ha aprofitat la seua visita al municipi de la Ribera Alta per a conèixer els detalls de la rehabilitació del local multiusos de la Pobla Llarga, adequat amb els diners del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS) de la Diputació. Esta actuació ha comptat amb un pressupost de 146.000 euros, la major part de la dotació del PIFS, que també ha servit per a realitzar millores en la xarxa d’aigua potable.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here