Firarròs es consolida com a referent turístic i gastronòmic de Sueca

0
452

sueca-firarros-public

La  Fira gastronòmica Firarròs de Sueca, que ha acollit durant tot este cap de setmana la capital de la Ribera Baixa, es consolida any rere any com un dels grans esdeveniments gastronòmics de la comarca. La iniciativa, impulsada per l’Ajuntament de Sueca en col·laboració amb nombrosos establiments i restaurants de la ciutat, aconsegueix superar-se, edició rere edició, pel que fa al nombre d’assistents i degustacions servides.

En només tres edicions, la fira ha consolidat un reeixit model, maridant els plats i productes més típics de la gastronomia local i valenciana amb d’altres propostes lúdiques i activitats relacionades amb la gastronomia.

Tant ha estat l’èxit, que la fira ha superat amb escreix les expectatives de l’organització fins al punt d’esgotar existències en alguna de les jornades. El diumenge al matí, si cap, encara va ser major l’afluència de públic al coincidir la darrera jornada amb la celebració de la final de la  56ª edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca.

Enguany hi han participat més d’una desena d’establiments i restaurants de la localitat. Així, s’hi han sumat el Restaurant La Granja, el Restaurant el Niu, el Bar-Cafeteria Sequial 20, la Carnisseria Fina, el Forn del Crist, Carns i embotits S. Celda, Salasons & Xarcu amb taper, Fruites i verdures KATY, el Bar La Galeria, el Restaurant el Nano i Pa de Nit Carmen.

Com a novetat, enguany, l’organització ha millorat la infraestructura de la fira i ha ampliat també la programació complementària a l’oferta gastronòmica. Als tasts, s’han afegit també dos actuacions de música en directe, a càrrec dels grups locals Els Bonicos i Jazztabé, cates de vins i degustacions de gin-tonics elaborats amb ginebra valenciana.

Xavier Masó, regidor de Turisme, s’ha mostrat molt satisfet per la bona acollida i l’evolució del Firarròs, en només tres anys. “Les fires com esta són un element essencial per promocionar el nostre turisme gastronòmic i posicionar la nostra ciutat com allò que és per excel·lència, la terra de l’arròs. Estem convençuts que iniciatives com esta influeixen en el prestigi de la nostra marca turística i ajuden també alhora a crear sinergies entre proveïdors i entre els participants, la ciutadania i els visitants, clients potencials dels nostres establiments” en paraules de Masó.

Sueca presenta la primera edició del Tasta’m

La III edició del Firarròs ha resultat també l’ocasió idònia per presentar la primera edició del Tasta’m, Arrossos, Tapes i Vi a Sueca que tindrà lloc del 19 al 25 de setembre. El periodista i escriptor suecà, Emili Piera, va estar l’encarregat de presentar les jornades davant el públic de la fira.

La nova iniciativa combinarà propostes culturals, turístiques i gastronòmiques en tota una sèries d’actes, presentacions de llibres, rutes, xerrades, lliçons magistrals, degustacions i tasts que culminarà en unes saboroses jornades amb la ruta de la tapa (del 22 al 24 de setembre) i les jornades gastronòmiques (del 22 al 25 de setembre).

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here