Agricultura i Medi Ambient acorda amb el sector la crema controlada de la palla de l’arròs

0
308
palla-arros-crema

En la segona reunió mantinguda en dos setmanes, la conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha acordat amb el sector i l’administració local el procediment de control de la crema de les restes de l’última collita de l’arròs, per motius fitopatológicos i fitosanitaris.

L’organitzacions i consells agraris presentaran propostes amb les localitzacions i calendari previst de cremes, i l’autoritat ambiental supervisarà i establirà les condicions en què aquelles es podran dur a terme, a fi de minimitzar l’impacte i les molèsties que produïxen en la població circumdant.

La conselleria ha informat, així mateix, que a partir de l’1 d’octubre un equip tècnic interdepartamental treballarà per a establir mesures alternatives i incentivades que permeten reduir esta pràctica tradicional en les pròximes campanyes fins a fer-la prescindible.

A la reunió han assistit el secretari autonòmic d’Agricultura i Desenrovolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, diversos directors generals de les àrees de medi ambient i agricultura, representants d’organitzacions agràries i d’ajuntaments amb arrossars en l’entorn del parc Natural de l’Albufera, a més de tècnics especialitzats en sanitat vegetal i política agrària europea de la conselleria.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here