Llàgrimes i crits «d’injustícia» en l’entrega del xiquet adoptat de Sueca a la mare biològica

0
407
Veïns de Sueca este matí davant la Comandància de València
Veïns de Sueca este matí davant la Comandància de València
La mare biològica entrant en la Comandància
La mare biològica entrant en la Comandància

A les 10 en punt del matí el matrimoni de Sueca, Albert i Noelia, entregava el seus fill adoptiu, Joan, en la Comandància de la Guàrdia Civil de València complint la sentència de l’Audiència d’Oviedo que fallà a favor de la demanda presentada per la mare adoptiva que fa quatre anys va renunciar al seu bebé quan tenia 14 anys.

L’entrada del menut ha estat acompanyada de llàgrimes i plors per part de la família adoptiva i també del mig centenar de vede Sueca que han arropat el matrimoni. També de crits; «injustícia, injustícia», que s’han reproduït set minuts després quan la mare biològica i la iaia de Joan entraven en la Comandància.

Mig centenars de veïns de Sueca encapçalats per l’alcaldessa Raquel Tamarit i per la regidora Celia Beltran estan donat suport a Albert i Noelia a les portes de la Comandància de la Guàrdia Civil. En les pancartes es poden llegir consignes com; «Pel bé de Joan, no a la devolució», «Pares son els que crien i eduquen». Pocs mnuts després Noelia s’ha desmaiat i ha tingut que ser atesa per les assistències sanitàries.

L’advocat del matrimoni de Sueca, Enric Vil, recorda que la sentència no es ferma, que està recorreguda per la parella i que se demanà la suspensió cautelar de la resolució, per lo que el lletrat qualifica la decisió «d’aberració jurídica».

 

«Açò no es una guerra contra la mare biològica o els pares acollidors, hi ha que posicionar-se per l’interés del menor, i el seu benestar es estar amb els pares acollidors», ha senyalat el lletrat.

Vila ha explicat que també hi ha una nova demanda de privació de pàtria potestat contra la mare biològica del menor, perquè un informe de juliol de 2016 assenyala que, segons testics, suposadament ha tornat a ser vist en estat d’ebrietat, mitnueta i acusant a la seua parella de maltracte.

«No ha canviat de vida», ha assegurat l’advocat valencià, qui ha indicat que coneix be l’expedient i als pares acollidors, Albert Bordes i Noelia Estornell, i «on està bé el menor es on està ara».

Segons Enric Vila, «el panorama per als meus clients de tornar el menut es horrible». Ha explicat que la sentència de l’Audiència provincial d’Oviedo, es va fer pública el passat mes de març, encara que l’execució provisional de la mateixa es dictaminà en juliol i fou, llavors, quan la Guàrdia Civil buscà al menut.

Vila ha incidit en  «l’aberració del sistema», ja que, segons ha explicat, quan Protecció de Menors cedisca a la parella al xiquet en acollida per a una preadopció «els diga que segur que s’anava a quedar amb ells, encara que encara no havia acabat el procés judicial».

«Açò no es deu fer, es una errada del sistema gravíssim, i fins i tot els meus clients renunciaren a un expedient d’adopció internacional perquè els asseguraren que el menor no tornaria amb el seu familiar biològic».

«Els meus clients son gent llegal i van a complir, molt al seu pesar la sentencia, pero està recorregut en cassació davant el Tribunal Suprem, que es conscient de la gravetat del cas i es té que reunir per a tratar-lo, a declarat Vila.

Riberaexpress 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here