Laura i Almudena dos falleres viatgeres que promocionen les falles d’Alzira en prop de 200 actes

0
476
Laura i Almudena han recorret prop de 1.000 km en la darrera setmana
Laura i Almudena han recorret prop de 1.000 km en la darrera setmana
Les FM d'Alzira en la batalla de flors de Borriana
Les FM d’Alzira en la batalla de flors de Borriana

La darrera setmana les Falles d’Alzira, representades per les Falleres Majors Laura Gomar i Almudena Molina, van estar presents a diferents localitats de la Comunitat Valenciana: Sogorb, Monòver, Dènia i en la batalla de flors de Borriana. Una setmana molt intensa amb quasi 1.000 kilòmetres recorreguts, per a promoure la festa josefina per tot arreu com a part fonamental de la candidatura a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Així seran prop de 170 actes als que fins ara, han acodit les regines alzirenyes promocionant les falles locals per totes les comarques valencianes. «Les falles d’Alzira tenen un reconeiximent més gran del que pareix, quan acodim a actes representatius ens donem conte de la grandea de les nostres falles «, comenta Laura a Riberaexpress.

Assegura la FM d’Alzira que la mitjana d’events a les que acodit durant el seu reinat és de l’ordre «de tres o quatre setmanals» i afegix «la veritat es que ens reclament de moltes poblacions al llarg de tot l’any». La pròxima setmana ja tenen l’agenda coberta; els toca assistir a les falles d’Elda, municipi alacantí que les celebra en el mes de setembre. Laura comenta la curiositat de la festa d’esta ciutat alacantina, «allí les nomenen falles en lloc de fogueres tot i ser alacantins, però els trages son iguals que les d’Alacant».

Les actuals falleres majors d’Alzira culminen el seu reinat el pròxim 22 d’octubre, data prevista per a la proclamació de les FM corresponents a l’exercici 2016-17, pocs dies abans que les falles siguen declarades Patrimoni Immaterial per la Unesco, un reconeiximent pel que han treballat a fons durant tot un any.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here