Sueca contra la devolució obligada d’un xiquet pels pares adoptius a la mare biològica

0
601
Els pares adoptius Alberto i Noelia hui en la concentració
Els pares adoptius Alberto i Noelia hui en la concentració
L'alcalde de Corbera ha donat suport a la protesta
L’alcalde de Corbera ha donat suport a la protesta

Al voltant de 400 persones s’han concentrat esta vesprada a la Plaça de l’Ajuntament de Sueca per protestar contra la devolució d’un xiquet de 4 anys per part dels seus pares adoptius a la mare biològica davant la resolució de l’Audiència d’Oviedo.

El pares adoptius, Albert i Noelia de Sueca, deuran entregar al menut Joan este dilluns a les 10 del matí en la Comandància de la Guàrdia Civil en València.

Tant la Fiscalia com els Serveis Socials s’oposen a la sentència i han presentat un recurs davant el Tribunal Suprem arran que la mare renunciara al seu fill als 14 anys i el menut porte prop de tres anys visquent amb la família suecana.

«La mare no coneix gens al xiquet que sempre parla en valencià, no va ni tan sol a entendre’l» manifestava hui a Riberaexpress el pare adoptiu, reconenguent la «gran angoixa» que patixen ell i la seua dona des que el passat mes de març es coneguera la sentència judicial de l’Audiència d’Oviedo.

A primers de setmana presentaren una demandaen el jutjat nº 7 d’Oviedo per paralitzar l’execució de la resolució judicial fins que es pronuncie el Suprem. El recurs recull «nous fets i informacions» que tant l’advocat com els pares adoptius entenen que «podria fer canviar el criteri de la jutgessa d’Oviedo. La pròpia conselleria de Benestar Social d’Astúries ha interposat una demanda per privar a la mare biològica de la pàtria potestat del xiquet.

Enten el pare que el Suprem podria «suspendre, en un parell de setmanes» la sentència de la Audiència Provincial ovetense, mentre Joan canviaria de mans dos vegades en poques dies «amb el trastorn psicològic que patiria Joan».

Tant en Sueca, on residix la família d’adopció com en Corbera la falla Masclet a la que pertanyen s’han volcat amb Albert i Noelia per aconseguir que el xiquet es puga quedar a la comarca de la Ribera.

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here