Carcaixent firma un conveni amb la Confraria de la Mare de Déu d’Aigües Vives

0
364
Signatura del conveni
Signatura del conveni

A la formalització de la signatura van assistir l’alcalde, la regidora de Festes i el president de la Confraria, Vicent Cerdà

L’Ajuntament de Carcaixent i la Confraria de la Mare de Déu d’Aigües Vives han firmat un conveni de col·laboració mitjançant el qual l’Ajuntament pretén regular la subvenció rebuda per part de l’entitat, que és l’encarregada d’organitzar el conjunt d’actes de les festes patronals de la Verge d’Aigües Vives, tots amb una arrelada tradició com ara la Troballa, la Descoberta o la Processó. A l’acte de la signatura acudiren, per part de l’Ajuntament de Carcaixent, l’alcalde, Paco Salom, la regidora de Festes, Rosa Nicolau i el secretari, Lluís Blanco; i per part de la Confraria va formalitzar el conveni el seu secretari, Vicent Cerdà.

Amb la signatura del conveni es vol formalitzar la subvenció que rep anualment la Confraria per a regular la relació entre les dos parts i concretar altres aspectes de manera formal, com són la finalitat i la justificació de la subvenció rebuda. Rosa Nicolau ha explicat que “els estatuts i les activitats organitzades per la Confraria acrediten l’interés públic, cultural i social del seu funcionament, requisit per a la concessió de subvencions pel procediment de concessió directa, igual que ocorre amb altres entitats locals; no obstant, creiem necessari posar sobre el paper esta relació per a reconéixer la important tasca que realitzen i evitar arbitrarietats”.

Així, com figura en el conveni, l’Ajuntament de Carcaixent té, entre els seus objectius, el de promoure, impulsar i fomentar que des de la iniciativa privada i des de les associacions locals es mamprenga la realització d’activitats d’interés públic, comú i general, ja siga amb el manteniment d’activitats que ja es duien a terme anteriorment i han esdevingut tradicions molt arrelades, ja siga amb l’organització d’activitats de nova creació. Per este motiu, la regidora de Festes ha avançat que se signaran convenis semblants amb altres entitats i associacions locals.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here