Marte, Júpiter, la coreógrafa Manin Coso i Tchaikovsky en la Nit del Retorn d’Algemesí

0
402
Manin Coso
Manin Coso

El concert de la Banda Simfònica d’Algemesí inclourà les campanes de la basílica en una de les interpretacions

 

La Nit del Retorn –dimarts 6 de setembre- marca l’inici dels primers actes multitudinaris de les Festes de la Mare de Déu de la Salut. A les 20.30 hores té lloc una cercavila pels carrers de Volta General a càrrec de dolçainets i tabaleters, mentre que en finalitzar la novena –que comença a les 22 hores- a la porta de la Capella de la Troballa té lloc la representació dels Misteris i Martiris.

 

L’esperat concert de la Nit del Retorn, que cada any porta a terme la Banda Simfònica de la Societat Musical d’Algemesí, començarà a les 23.00 hores a la plaça Major. L’acadèmica de l’AVL, Immaculada Cerdà, serà en aquesta edició la mestressa de cerimònies.

La Banda Simfònica d’Algemesí segueix amb la tradició d’aquest concert, el qual compta amb més d’un segle d’història, i prepara des de fa mesos un repertori per a gaudir amb tots els sentits. En aquesta ocasió es comptarà amb grans col•laboracions que faran del concert un espectacle inoblidable.

La primera part del concert estarà dedicada a la música espanyola. Veurem l’escenari de la Plaça Major convertit en un tablao flamenc amb la interpretació de l’obra “Palindromia flamenca” d’Antonio Ruda, amb la col•laboració de les ballarines Manin i Marina Coso i Néstor Mont a la guitarra. Els músics de la Banda, Samuel Sánchez i Marcos Naval, tocaran el saxo soprano solista i el caixó flamenc respectivament. Per tancar aquesta primera part del concert i abans del primer vol del Retorn, es posarà en escena l’obra “Hispània” del compositor alacantí Óscar Navarro, on la ballarina algemesinenca, Manin Coso, acompanyarà a la banda amb una coreografia que ha dissenyat exclusivament per a aquest concert.

En els descans –a les 12 de la nit- comença la Nit del Retorn amb l’obertura de portes de la basilica de Sant Jaume i el toc a mà del Vol del Retorn a càrrec del grup de Campaners d’Algemesí.

Per a la segona part del concert, el director de la banda, Alberto Ferrer, ha escollit un espectacular repertori que promet ser el més ambiciós dels últims anys. En primer lloc interpretaran “Marte” i “Jupiter”, dos moviments de la suite que Gustav Holst va dedicar als planetes del nostre sistema solar.

I per rematar el concert, una obra molt esperada tant pels seguidors com pels músics de la Banda: l’obertura “1812” de Tchaikovsky. Aquesta obra, de gran dificultat tècnica en la seua transcripció per a banda, va ser escrita per commemorar la resistència russa davant les tropes de Napoleó i destaca pel seu apoteòsic final. Trons de pirotècnica emularan els canons d’artilleria i el campanar de l’església de Sant Jaume es convertirà en un instrument més de la Banda de la mà de la Colla de Campaners d’Algemesí. A més, també es comptarà amb la col•laboració de la secció de metalls de la Banda de la Unió Musical Polinyanense i una pirotècnica.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here