El tercer volum del CD «Versions de la Muixeranga d’Algemesí recull estils com el reggae

0
524

Muixeranga CD tercer volum

La presentació es fa hui diumenge en el Museu de la Festa a Algemesí. Durant l’acte  es realitza una detallada explicació de les versions que s’hi publiquen en aquest disc i s’atendran les qüestions que es suggerisquen per part dels assistens. La presentació es tanca amb l’actuació del grup de poesia Confiteor i del músic Néstor Mont, cantautor i compositor d’Algemesí.

En el disc es poden escoltar les notes dela Muixeranga en estils tan diversos com el reggae o la música medieval amb nous arranjaments de músics de prestigi com David Antich, integrant de la Capella de Ministrers” o el dolçainer i mestre “Xavi Richart”-

Versió d’Al Tall

A més a més, el nou volum acull un tema amb lletra  de l’esmentat cantautor Nèstor Mont. També inclou la versió amb la qual el grup valencià Al Tall va acomiadar la seua llarga trajectòria musical l’octubre de 2013, acompanyat per la Nova Muixeranga d’Algemesí.

Es tracta d’un treball que la Nova Muixeranga va començar l’any 2009 amb la recerca de les versions que s’han interpretat al llarg de la història de la música. Una melodia que acompanya al ball de la Muixeranga d’Algemesí des de què es té constància escrita a mitjan del segle XVIII. Fins ara, la Nova ha aconseguit publicar un total de 25 interpretacions diferents de les quals n’ha obtingut els drets o que han sigut gravades per a l’ocasió. Amb el volum actual, la Nova haurà publicat 37 versions distintes i interpretades per diferents instruments en tota classe d’estils.

Llibret explicatiu 

Tots els treballs estan acompanyats d’un llibret explicatiu amb la història de cadascuna de les peces musicals i la seua importància musical.

 Aquest volum té una acurada edició i es presenta dins una caixa de fusta amb els colors dels vestits de les dos muixerangues d’Algemesí, verd i blau combinats amb el roig i el blanc.

La Nova Muixeranga segueix acomplint, amb la iniciativa, el seu objectiu de contribuir a la difusió del nostre patrimoni cultural.

Joan Nácher

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here