Alzira recupera el Cefire per formar el professorat sobre els programes plurilingües

0
501
L'alcalde i el conseller hui a Benimodo
L’alcalde i el conseller hui a Benimodo
Edifici La Parrilla
Edifici La Parrilla

Alzira recuperarà este curs el Cefire per formar a tot el professorat de la Comunitat Valenciana sobre els programes plurilingües que durà endavant la Generalitat, segons ha anunciat esta nit a Benimodo el conseller d’Educació Vicent Marzà on ha participat en el lliurament dels Premis Literaris Vicent Andrés Estellés.

Serà un centre «específic i referencial sobre el plurilingüisme» ha contestat Marzà a Riberaexpress que permetrà als professors «aprende llengües en el que serà un repte important» de la conselleria d’Educació.

Cefire investigador i referencial

L’alcalde d’Alzira Diego Gómez que ha acompanyat el conseller en Benimodo ha resaltat el caràcter «referencial per a tot el Pais Valencià» i «investigador» del nou Cefire, centre de formació que va perdre Alzira durant l’etapa de l’alcaldessa Elena Bastidas al capdavant del consistori.

Gómez pretén instal.lar, pròximament, el centre de formació en l’antiga Parrilla davant la quasi seguretat que el Jutjat de lo Penal tornarà a València. La visita de la consellera de Justícia Gabriela Bravo el próxim dia 13 serà «molt aclaridora» en opinió de la primera autoritat local.

Decret de plurilingüisme

Cal recordar que abans d’aplicar el pròxim decret de plurilingüisme, la Conselleriaa d’Educació ha encarregat un estudi a experts de les universitats valencianes per tal d’esbrinar com incorporar el coneiximent de les lengües. La proposta que presenten serà compartida amb els agents de la comunitat educativa i els grups polítics parlamentaris, abans d’aprovar-se la normativa que pretén que els alumnes a més de la llengua pròpia, dominen l’anglés i adquirisquen amplis coneiximents d’un quart idioma .

Riberaexpress (text i foto)

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here