Compromís pregunta al Senat per la demora del pas inferior de l’estació de Carcaixent

0
403
L'estació de Carcaixent
L’estació de Carcaixent

Adif segueix sense invertir en ascensors a l’estació tot i que disposava de projecte i diners per executar-lo dins 2016

 

Els senadors de Compromís, Jordi Navarrete i Carles Mulet, han formulat al Senat diverses preguntes per tal de conèixer els motius del retard en la construcció del pas inferior a la via fèrria de l’estació de Carcaixent, una de les poques que encara resta sense ascensors.

 

La millora de l’accessibilitat a l’estació de Carcaixent era una de les actuacions previstes dins dels pressupostos generals de l’Estat del 2016, segons van confirmar a les autoritats locals l’any 2015. Concretament, estava projectada la instal·lació d’ascensors en el pas inferior i la millora de les escales, que en estos moments són l’única via d’accés per poder fer el canvi d’andana. 

 

La demanda és una reivindicació històrica de tots els grups municipals, que han aprovat diverses mocions sol·licitant al ministeri de Foment i Adif la plena accessibilitat de l’estació i no entenem com poden seguir mantenint aquesta situació si no és des de la mala fe o des les retallades que estem patint en la matèria, especialment, al País Valencià”, ha assenyalat el senador territorial, Carles Mulet.

 

A dia de hui, el Govern de l’Estat manté esta estació sense les mínimes condicions d’accessibilitat, tot i les reiterades demandes, una situació perillosa que exposa innecessàriament els veïns de Carcaixent i visitants a riscos perfectament solventables com és creuar la via.

 

——–

Per tot això els senadors desitgen saber,

 

1.- En quina situació es troba el projecte?

 

2.- Estava pressupostat dins els projectes a realitzar en 2016? Per quin motiu no s’ha executat?

 

3.- Quines previsions tenen de cara a la construcció d’aquest pas inferior?

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here