Sueca promociona la música tradicional i en valencià durant les Festes Majors

0
565
Pep Gimeno "Botifarra"
Pep Gimeno «Botifarra»

Les Festes Majors de Sueca sonen en valencià

Dos elements d’un marcat caràcter valencià com són la música tradicional i la música de banda, s’uniran el pròxim dijous, 1 de setembre, a les 20:30 h. a la Plaça de l’Ajuntament de Sueca en el tradicional Concert en honor al Crist de l’Hospitalet. Enguany, la Societat Ateneu Musical de Sueca acompanyarà en esta cita al conegut cantaor de Xàtiva, Pep Gimeno “Botifarra”, en l’espectacle Botifarra a banda.

A “Botifarra” l’acompanyaran també els membres de la seua rondalla, amb qui interpretarà peces inspirades en el patrimoni de la música tradicional valenciana. El cantaor oferirà un espectacle únic a tots els assistents farcit de dites, acudits i cançons, un patrimoni de tots que ha posat de nou en coneixement del públic gràcies a la projecció que el seu treball ha aconseguit en els últims anys.

Pel que fa al concert en honor a la Mare de Déu de Sales, l’altra societat musical local, la Unió Musical de Sueca, acompanyarà a Aitana Ferrer i el grup La Quarantamaula en el concert Cants de la Mediterrània, un espectacle que fusiona un amalgama de tradicions, música d’arrel mediterrània, la poesia i les noves tendències musicals. El tradicional concert tindrà lloc el pròxim dimarts 6 de setembre, a les 22 h., també a la Plaça de l’Ajuntament de Sueca.

Uns dies abans, però, el pròxim dissabte 3 de setembre, arribarà la III edició del festival de música en valencià EspigaRock una de les propostes més potents de la comarca, un festival que guanya en renom i públic any rere any i que enguany portarà com a cap de cartell a la banda de rock espanyola, Reincidentes, coneguda per tot arreu per les seues lletres colpidores, agitadores i crítiques amb la societat actual. A excepció d’ells, la resta del cartell cantarà en valencià. Reincidentes compartirà el cap de cartell amb Els Catarres. El grup pop-folk català ha confirmat la seua presència a l’EspigaRock, una cita que serà amb tota probabilitat, una de les darreres actuacions que realitzaran a casa nostra, després d’anunciar la seua aturada indefinida.

A Els Catarres se sumen també Atupa, els joves de l’Horta presentaran a Sueca el seu nou disc “Quasi res porta el diari” i els Mai Mai, portaran a l’escenari de l’EspigaRock els seus “Mil Pulmons”, una de les propostes més originals del rock valencià més indie. El grup de Cullera, els Gramoxones Ska Band, s’encarregaran d’obrir la vetllada i els dj’s de moda als festivals més alternatius, Escala i Corda dj Set, seran els encarregats de cloure la tercera edició del festival que tindrà lloc al recinte fester (zona d’aparcament del C. C. Sueca Parc CV-515) serà d’entrada lliure i gratuïta.

La festa començarà, no obstant, per la vesprada. A les 18:00 h. la Plaça de l’Ajuntament de Sueca acollirà també el concert en acústic de Xavi Sarrià i Feliu Ventura, Llibres. Batalles. Cançons.,  un espectacle íntim i emotiu que va més enllà d’un concert. A les 20h.  un correbars conduirà la gent fins al recinte fester on tindrà lloc el festival.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here