La falta de Govern a Madrid endarrerix l’arribada a Alzira d’importants fons europeus

0
382
Alzira amb un passat important mira cap el futur
Alzira amb un passat important mira cap el futur

La provisionalitat de l’actual Govern de Madrid està perjudicant a Alzira que espera com aigua de maig l’aprovació de Brusel.les de dos projectes importants presentats per l’equip de govern local format per Compromis, PSOE i EUPV.

Així ho reconeix el responsable municipal de Promoció Econòmica, Iván Martinez; «és evident que l’ausència d’un govern està endarrerint l’arribada dels fons europeus, dels que esperàvem una resposta durant el passat mes de juliol». Martinez, en declaracions a Riberaexpress diu que el govern local «està a l’expectativa» de l’aprovació de tots dos iniciatives «molt importants per a dur endavant una economia sostenible i davant les oportunitats de treball que significarà per als alzirenys aturats».

Segons Martinez el projecte Alzira Avança «és el principal afectat» donat que té que donar el seu vist i plau els Ministeris d’Economia i Administracions Públiques.

Alzira sostenible

El projecte «Alzira Avança» pressupostat en 4 milions d’euros dels que el 50% deu ser aportats pels fons europeus Feder. Es tracta d’una estratègia que pretén fer, en els pròxims 6 anys, “una Alzira sostenible econòmica, social i ambientalment”. I en el que cal destacar un Pla d’arbratge, la lluita contra la pobressa, el foment de les zones peatonals i l’ús de la bici front els dels vehicles, impulsar el turisme rural, la utilització de les noves tecnologies, a més de conservar el medi ambient i el patrimoni local, que serviria per ficar en valor la Muntanyeta i el Passeig Fluvial i la reralització  de polítiques de recuperació per al barri de l’Alquerieta.

Pel que fa al projecte Urban els ajuntaments d’Alzira i de Xàtiva presentaren una iniciativa conjunta per  optar a les Urban Innovative Action (UIA) que es troven finançades amb fons FEDER europeus. Aquests fons estan destinats a ciutats o associacions de ciutats de més de 50.000 habitants i té un pressupost, per part de la UE, de 80 milions d’euros per a la convocatòria de 2016.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here