Carlet subvenciona les colles que facen carroses artesanals per a la Cavalcada

0
559

carlet carrosses paperetsReactivar una de les tradicions festives pròpiament carletines és l’objectiu de les ajudes que l’Ajuntament de Carlet ha convocat per tal de sufragar les despeses de les carrosses de Carlet. Amb este objectiu el consistori ha convocat unes ajudes per a contribuir al finançament dels gastos assumits en l’elaboració de carrosses del tipus Carlet o paperet que participen en la Cavalcada de les Festes de Carlet de 2016. En la cavalcada de carrosses i comparses de les festes majors de Carlet és tradicional la participació de carrosses realitzades artesanalment per grups d’amics del poble amb el sistema de paperet.

Les colles d’amics, i inclús grups més grans, comencen a reunir-se en estiu per a començar a preparar els paperets, fets manualment amb paper de seda, per tal d’omplir els tapissos que cobriran els vehicles. La laboriositat d’este tipus de carrosses -que necessiten una gran inversió de temps- i la falta d’incentivació han provocat que al llarg dels anys s’haja anat abandonant esta tècnica que distingeix les carrosses carletines. A fi de mantindre esta tradició i per tal d’evitar que es perda, l’Ajuntament subvencionarà les carrosses que es facen amb paperets i que reunisquen els requisits establerts.

El regidor de festes, Josep Mur, apunta que “les carrosses de paperets configuren un tret distintiu de les nostres festes que cal conservar i revitalitzar entre les generacions més joves. A Carlet, les festes realment sempre han començat al mes d’agost, quan els amics comencen a reunir-se per a fer paperets i anar muntant tapissos, un costum que crea vincles i fa grans les nostres festes, per això cal incentivar este esforç”.

El Consistori atorgarà tres tipus de subvenció depenent de la grandària i el resultat final de la carrossa: · Categoria A (600 €): Carrosses confeccionades pel sistema de paperets, els tapissos o paraments de les quals cobrisquen la quasi totalitat del vehicle tractor i remolc i disposen com a mínim d’una figura central d’una alçària aproximada de 2 metres. · Categoria B (400 €): Carrosses confeccionades pel sistema de paperets amb tapissos o paraments que cobrisquen la quasi totalitat del vehicle tractor i remolc. · Categoria C (300 €): Carrosses confeccionades pel sistema de paperets que si bé no estan cobertes per tapissos o paraments en la quasi totalitat del vehicle tractor i remolc, sí que disposen com a mínim d’una figura central d’una altura aproximada de 2 metres.

Les colles que vulguen beneficiar-se d’estes ajudes hauran de demanar-les al registre d’entrada de l’Ajuntament abans del dia 8 de setembre, presentant un projecte i els esbossos dels tapissos o figures que integraran la carrossa. A més d’estes ajudes, els Festers de la ciutat destinaran 8.000 euros per a premiar les millors carrosses i comparses de la ciutat que participen en la Cavalcada. En el cas de les carrosses, es valorarà l’esforç en la seua confecció, a més del nivell artístic i l’originalitat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here