La Mancomunitat de la Ribera Alta pretén que cada poble tinga el seu Mercat de la Terra

0
465
Cartell de la fira
Cartell de la fira

1er Mercat de la Terra de la Ribera del Xúquer a Carlet el 2 i 3 de setembre

La Mancomunitat de la Ribera Alta, en col·laboració amb l’Ajuntament de Carlet ha organitzat la primera edició del Mercat de la Terra de la Ribera del Xúquer, una iniciativa que tindrà lloc els pròxim dies 2 i 3 de setembre. Aquesta fira recreativa vol servir d’aparador dels productes agrícoles de proximitat de la comarca, per «potenciar els productes naturals, tradicionals i ecológics» segons ha manifestat a Riberaexpress el president Txema Peláez.

El Mercat de la Terra ofereix l’oportunitat de tastar i comprar producte local i artesà, com també de conéixer de prop la particular idiosincràsia de la comarca a través dels seus llauradors, artesans i col·lectius socials i culturals, que mostraran el seu treball sense intermediaris. Carlet és el punt d’eixida però els dirigents de la Mancomunitat pretenen que «s’incorporen més pobles, formant un circuit propi que puga autofinançarse», fins que cada municipi puga, en un futur pròxim, montar «la seua pròpia fira en la que puga mostrar els seus propis productes» segons Peláez.

Els productes en exhibició seran locals, de temporada, obtinguts amb processos tradicionals que respecten el medi ambient i amb un preu just per a consumidors i productors.

Promocionar la comarca

L’objectiu és convertir aquestes fires en una referència d’agroturisme a la Comunitat Valenciana, que «promocione la comarca mitjançant els seus productes i productors».

La Mancomunitat de la Ribera Alta és la responsable de l’organització del Mercat de la Terra de la Ribera de Xúquer, amb el suport de la Xarxa Agroecològica la Sembra i el co-patrocini de la Diputació de València. L’esdeveniment tindrà lloc en el marc de la Fira del Comerç i la Mostra de la Ribera, que organitzen l’Ajuntament de Carlet i l’associació de comerciants FEDALCIS.

En paral·lel al Mercat de la Terra de Carlet es faran diverses activitats d’entrada lliure i gratuïta, com tallers artesans, ‘show cookings’ de plats tradicionals amb productes locals, tastets, actuacions musicals, xerrades culturals i activitats per als més menuts, com conta-contes i el concurs de dibuix ‘Un matí al Mercat’ en una jornada lúdica dissenyada per a tota la família.  

L’organització ha habilitat el correu mercatriberaxuquer@gmail.com per als productors locals interessats en muntar una parada, com també per a la pre-incripció dels menuts al concurs infantil de dibuix, que serà possible fins el 24 d’agost.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here