Alzira projecta reduir sol residencial per ampliar l’àrea comercial i de serveis en Tulell

0
437
Tulell conta amb nombrosos solars
Tulell conta amb nombrosos solars

Tulell ampliació zona comer

El govern d’Alzira pretén aprofitar la pròxima modificació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de la ciutat per redissenyar el sector Tulell reduïnt sol residencial per ampliar l’àrea comercial i de serveis actual, segons l’alcalde, Diego Gómez.

El disseny original contempla la construcció d’11 torres de 20 altures i altres finques de 12 pisos amb una capacitat d’acollir una població superior als 15.000 habitants. L’arribada de la forta crisi en el sector de la construcció va paralitzar les iniciatives dels promotors d’unes parcel.les que tenen com a titulars a entitats bancàries en la seua pràctica totalitat.

Notables atractius

Davant la recent adquisició d’una parcel.la de 6.000 m2 per a la instal.lació d’una important firma de bricolatge, Gómez es mostra partidari d’ampliar l’àrea de serveis creada al voltant de Carrefour. Esta important zona d’expansió d’Alzira, amb una superfície de 445.000 m2, conta ja amb notables atractius com la Ciutat Esportiva Jordi Martínez Aspar, una ampla àrea educativa a la que s’ha afegit ara l’Acadèmia Xúquer i una atractiva zona d’oci com el Passeig Fluvial del Xúquer al que es va a sumar els pròxims mesos un port de piragües.

Així la primera autoritat local aposta per «un nou disseny de Tulell» per a facilitar «la reactivació econòmica, ara pràctiment paralitzada» en declaracions realitzades a Riberaexpress.

Creiximent de la ciutat

Un canvi que requerix, prèviament, la modificació del PGOU, que estava previst fer-se enguany però que el nou equip de govern acaba de demanar una prórroga de dos anys més «per poder fer una nova planificació urbanística de la ciutat». La conselleria d’Infraestructures havia autoritzat en 2014 un prórroga del Pla Urbanístic fins 2016, però el govern tripartit ha d’eliminar els PAIs de SOS i de La Garrofera i fixar les noves àrees d’expansió de la capital de la comarca.

Gómez es partidari que la ciutat creixca cap a zones no inundables com l’Hort de Galvañón, l’Hospital de la Ribera i el Pla de Corbera.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here