El Medusa Festival deixa un impacte econòmic de 18 milions d’euros a Cullera

0
463

Medusa Festival imp economic 16L’esdeveniment musical electrònic més multitudinari d’Espanya ha creat entre 800 i 1.000 llocs de treball

 

La tercera edició del Medusa Sunbeach Festival ha deixat un impacte econòmic d’al voltant de 18 milions d’euros a Cullera, segons les primeres estimacions realitzades hui pel consistori de la ciutat turística.

El macroesdeveniment musical ha aconseguit atraure 145.000 participants durant els tres dies de durada dels concerts i la setmana d’acampada, més del doble que l’any passat. Este fet el convertix en el festival de música electrònica més multitudinari d’Espanya i el que més creix del país.

D’altra banda, l’organització estima que durant els mesos previs al Medusa i durant els dies de durada de l’esdeveniment s’han creat entre 800 i 1.000 llocs de treball directes i indirectes.

L’alcalde, Jordi Mayor, ja avançà que l’impacte inicial estimat se situava en els 10 milions d’euros, però va advertir que es tractava d’una xifra «conservadora». Finalment, les previsions s’han vist superades encara que no obstant açò «no deixen de ser xifres prudents», ha matisat el primer edil, «si es comparen amb les oferides per altres grans festivals valencians amb menor afluència».

Mayor assenyala que els apartaments han estat ocupats al 100 % durant estos dies, fenomen similar al que ha ocorregut amb la gran majoria d’allotjaments hotelers. «Molts ens comenten que si hagueren tingut 100 habitacions més, les haurien omplert», ha afegit. «No cabia ni una agulla a Cullera», sentència.

De fet, es calcula que el 90 % de les pernoctacions del Medusa s’han efectuat directament a Cullera i el 10 % restant fora de la ciutat per no poder albergar el municipi tanta demanda.

L’hostaleria també ha treballat a ple rendiment amb diversos torns cada dia. Altres empreses, com les de transport, també han hagut de treballar més de l’habitual i en els comerços s’han augmentat les vendes de forma exponencial durant estos dies.

El muntatge de les infraestructures és un altre dels factors a tindre en compte per a calcular l’impacte econòmic que ha beneficiat un ampli nombre d’empreses.

«El festival ha sigut un revulsiu per a l’economia local. Molta gent ens demana que s’organitzen més festivals en la nostra ciutat, en la qual cosa treballem des de fa algun temps i confiem que puga prosperar», conclou l’alcalde.

 

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here