El MIM de Sueca oferirà 20 espectacles i 11 estrenes en la seua edició més ambiciosa

0
522

Kulunka teatro SolitudesDel 14 al 18 de setembre Sueca es converteix

Yllana Teatre
Yllana Teatre

en el cor del teatre gestual

20 espectacles programats

4 estrenes absolutes

7 estrenes en la Comunitat Valenciana

 

Una vintena d’espectacles, 4 estrenes absolutes i 7 estrenes en la Comunitat Valenciana conformen el cartell de la 27a Mostra Internacional de Mim (MIM), que se celebrarà del 14 al 18 de setembre i les entrades per al qual eixiran a la venda el pròxim 3 de setembre, una setmana abans de l’habitual.

Una programació “molt ambiciosa, atractiva i completa” en paraules del seu director Joan Santacreu, en la qual més de la meitat dels espectacles, 13, seran gratuïts. Dissenyat per a tots els públics, el MIM contarà enguany “amb la presència de grans noms del teatre gestual com el de Clarie Heggen, figura clau del teatre de moviment i deixebla d’Etienne Decroux, qui oferirà una classe magistral el dia de la inauguració, o el del mestre del clown i Premi Nacional de Circ Leandre, referent en tota Europa per la seua capacitat comunicativa, que també pujarà el dimecres 14 a l’escenari del Bernat i Baldoví amb el seu espectacle Rien à dire”.

El volum de presentació de propostes del festival ha augmentat considerablement enguany –més de 300 companyies van concórrer a la convocatòria– sobretot les de l’àmbit internacional, la qual cosa constata que el MIM desperta l’interès dels professionals del sector per tota Europa.

Nous vents del teatre gestual

 

Estrena absoluta d’aquesta nova edició serà Yllana 25, espectacle amb el qual la companyia madrilenya de l’humor gestual més irreverent, Yllana, torna al MIM per a celebrar el seu 25 aniversari amb un muntatge que arreplega els millors moments de la seua història. El marc del festival acollirà també l’estrena de Metamorfosi, muntatge artesanal de recerca escènica, basat en la novel·la homònima de Kafka, produït per La Panda de Yolanda en col·laboració amb els Forman Brothers Theatre (Rep.Txeca), La Protectora i el MIM. Realitzada ex profeso per a aquesta edició és també l’acció itinerant El silenci de l’estima, produïda pel MIM i del Taller Municipal de Teatre Sueca. Juntament amb aquests, el festival acollirà la pre estrena de la Biblioteca de sorolls i sons, nou projecte de l’escenògraf José Antonio Portillo i el músic Enric Monfort coproduït per l’Institut Valencià de Cultura, que ofereix a l’espectador un viatge emocional al món dels sons.

El públic del MIM podrà també gaudir de 7 espectacles que arribaran per primera vegada a la Comunitat Valenciana: Solitudes de Kulunka Teatro (País Basc); Mulïer de Maduixa Teatre (Sueca); Amour de Marie de Joghn i Teatro Arriaga (País Basc); In de la Cia ES (Catalunya); Lullaby de Cao à Chuva (Portugal); Transports Exceptionnels de la Cie Beau Geste (França); i Parfait État de Marxe de la Cie 1 Watt (França).

 

El MIM d’enguany, com avança Joan Santacreu, comptarà amb dues activitats molt diferents. Per la seua banda, l’actor, creador, director teatral i integrant de la companyia francesa Théâtre du mouvement, Pau Bachero “impartirà un taller dirigit a professionals i estudiants d’arts escèniques interessats a explorar nous camins en els quals el moviment és font de creació dramàtica”. I, per una altra, els alumnes de l’Escola d’Arquitectura i l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València (EASD) “s’uniran al MIM per a realitzar un projecte de creació d’un espai efímer amb materials reciclats per a l’acolliment i descans del públic i professionals que visiten el nostre festival”. Aquest original projecte, Construccions efímeres, que s’instal·larà en el primer pis del C.M. Bernat i Baldoví, es podrà visitar tots els dies del festival.

La Mostra Internacional de Mim a Sueca és el primer festival espanyol que es dedica anualment i íntegrament al teatre gestual, –tant en la seua faceta expositiva, per al gran públic, com en la formativa, enfocada a l’àmbit professional–, i, en la seua especialitat, està considerat com un dels tres més importants d’Europa juntament amb el London Acarone Festival (Anglaterra) i el Festival International d’Acarone Actuel de Périgueux (França).

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here