Carcaixent formalitza el seu agermanament amb el poble italià de Feltre

1
490

Carcaixent Feltre agermanament defEste cap de setmana s’ha tancat en la ciutat italiana el procés que es va iniciar en Carcaixent l’any 2013

En el marc de les festes del Palio de Feltre, es va celebrar la cerimònia on va quedar formalitzat l’agermanament entre la ciutat italiana i Carcaixent, procés que es va iniciar en 2013 amb la primera signatura. L’acte va tenir lloc en la Piazza Maggiore de Feltre i va comptar amb la presència de la regidora Teresa Oliver com a representant de l’Ajuntament de Carcaixent, diverses autoritats locals entre elles l’alcalde de la ciutat, Paolo Perenzin, i els presidents de les dos associacions d’agermanament, Ivan Perotto i Vicent Selfa, per part italiana i carcaixentina respectivament.

Després de l’actuació dels sbandieratori i de la Banda Della Cità di Feltre es va procedir a la signatura del document que confirma la relació d’agermanament entre les dos ciutats. Durant el torn d’intervencions, Teresa Oliver va agrair el bon acolliment rebut als més dels 40 carcaixentins i carcaixentines que han participat en l’encontre de famílies celebrat a Feltre este cap de setmana. A continuació, aprofitant els vincles que s’estableixen en este tipus de trobades viscuts en primera persona, va destacar tots els efectes positius que se’n deriven dels processos d’agermanament, “agermanar implica enfortir les relacions entre les persones per superar les fronteres polítiques i ideològiques i consolidar així els ideals d’unitat, solidaritat i harmonia amb què va néixer la Unió Europea”.

Teresa Oliver va voler destacar els beneficis que reportarà a les dos ciutats el vincle que es formalitzava amb la signatura “hui és el dia en el que anem a iniciar una història de treball en comú per poder dur tant a Feltre com Carcaixent beneficis a curt i llarg termini que involucraran a tota la societat”. També va avançar que des de l’Ajuntament anaven a fer-se tots els esforços possibles per enfortir les relacions i traspassar l’àmbit de les associacions “per a que açò siga una cosa de totes i tots els veïns, de les empreses, de les institucions, col·lectius i associacions que conformen al nostre entorn. Només així, amb la implicació de tot Carcaixent, podrem arribar veritablement al sentit que té l’agermanament”.

La cerimònia oficial va ser la cloenda de l’encontre “Els nouvinguts són ciutadans europeus?” on van participar un centenar de joves i famílies procedents de tota Europa, entre ells una representació de Carcaixent. Les jornades van servir per debatre el fenomen de la migració i la seua repercussió en l’Europa actual.

 

 

Departament de Comunicació i Premsa 

Ajuntament de Carcaixent

1 Comentario

  1. Dona la impresió que la ciutadanía en general (incloent els o alguns regidors) no tenim una idea clara de qué és això de l’agermanament, per a que serveix, la seva conveniencia, necessitat, etc., i com que és un servei públic que paguem entre tots, convindria que se li donara mes publicitat per part de l’Ajuntament per tal de popularitzar-ho.
    Existeix una associació que programa algunes activitats amb les ciutats agermanades, però aquesta associació no pot tenir l’exclusiva per què només representa uns quants ciutadans, l’Ajuntament deuría ficar a l’abast de tots els carcaixentins els mitjans necessaris que feren possible la seva participació en les activitats pròpies de l’agermanament amb independència de la seva pertenència a aquesta o qualsevol altra organització, o a ninguna.
    Carcaixent es va agermanar amb Bagnols-sur-Cèze per que hi havien i segueixen havent vincles histórics entre les dues ciutats i voluntat per estrènyer-ls. Després hem anat agermanant-nos amb les ciutats agermanades amb Bagnols sense saber per què i per a qué, si hi han o no objectius clarament definits i coneguts pels ciutadans.
    Caldría que el Ple Municipal fera un debat amb totes aquestes qüestions o si ja ho té clar, que les done a conèixer a tots els ciutadans, si no es fa així, molts seguirem pensant que això de l’agermanament no es més que una agencia de viatges barats per a uns quants, subvencionats amb diners públics.
    No puc acabar aquest escrit sense comentar les paraules de la regidora Teresa Oliver “agermanar implica enfortir les relacions entre les persones per superar les fronteres polítiques i ideològiques i consolidar així els ideals d’unitat, solidaritat i harmonia amb què va néixer la Unió Europea”. No, no confundim el personal, la UE no va néixer amb aquestos ideals. La UE, desgraciadament, es poc mes que la CECA, Euratom i la CEE, o siga una associació de comerciants i inversors amb l’objectiu únic de dominar el mercat europeu sense cap mirament, això de solidaritat i harmonía que li ho diguen als grecs i, en general als treballadors dels païssos del sud d’Europa

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here