L’Hospital d’Alzira incorpora elements de relaxació als seus paritoris

0
409

Hospital aparatos part 

  • S’ha recreat l’habitació d’una casa particular mitjançant colors suaus, quadres i aromes i l’ocultació d’elements hospitalaris.

 

  • L’Hospital de La Ribera és un dels primers centres en incorporar la walking epidural o epidural ambulant, una modalitat d’anestèsia que millora l’autonomia i l’autocontrol de la dona i facilita el descens del fetus a través de la pelvis.

L’Hospital Universitari de La Ribera ha incorporat a les seues sales de dilatació i part les últimes tendències en relaxació, amb la finalitat d’oferir a les futures mares un part més humanitzat.

D’esta manera, dos dels paritoris amb què compta el centre hospitalari s’han preparat per a recrear l’habitació de una casa particular, amb l’objectiu de donar la màxima naturalitat al procés de dilatació i part.

Així, s’han dotat a estos paritoris de colors i il·luminació suau, quadres inspiradors i relaxants i s’han ocultat els elements hospitalaris. A més, s’han preparat perquè les futures mares pugen disposar en ells de la música i l’aroma que desitgen.

Segons ha destacat la responsable de Paritoris de l’Hospital d’Alzira, Erme Abarca, “es tracta de fer més còmoda l’estància de la dona i evitar-li un àmbit hospitalari que pot aplegar a resultar-li hostil”.

Junt amb això, s’ha dotat a estos paritoris de pilotes de fitball i monitors sense cables que permeten a la dona adoptar posicions més còmodes i caminar durant el procés de dilatació. “Que la dona tinga mobilitat en eixe moment és molt important, ja que pot adoptar posicions en les quals es reduïsca el dolor i, a més, la mobilitat aconsegueix que el fetus descendisca amb més facilitat a través de la pelvis i que el procés de dilatació s’acurte”, ha afirmat Abarca.

 

Walking epidural

 

Amb este mateix objectiu, l’Hospital de La Ribera s’ha convertit en un dels primers centres de la Comunitat Valenciana a aplicar Walking epidural o epidural ambulant, un tipus de anestèsia que controla els dolors propis del part però que no bloqueja les cames de la dona, permetent-li caminar i moure’s, millorant així la seua autonomia i autocontrol.

“L’epidural tradicional deixa a la partera dormida de cintura cap a baix, cosa que obliga a la futura mare a permaneixer tombada fins el moment del part; amb la walking epidural, la dona pot desplaçar-se per la sala de dilatació i part amb total llibertat, anar al bany sola si ho desitja, i fins i tot donar-se una dutxa si li abellix, així com col·laborar de forma activa en el treball de part. A més, és la mateixa dona qui va subministrant-se l’anestèsia segons va sentint el dolor”, ha destacat la responsable de Paritoris d’Alzira.

En qualsevol cas, “si la dona necessitara optar per l’epidural tradicional, la walking epidural pot revertir-se en qualsevol moment en eixe tipus d’anestèsia”.

Una altra de les novetats que ha introduït l’Hospital de La Ribera per a les futures mares és la d’oferir líquids a les parteres durant el procés de dilatació. “No hi ha evidència que justifique el dejuni prolongat de les dones que estan de part, sempre i quant es tracte d’un part de baix risc i, no obstant això, el ingerir líquids permeteix prevenir casos de deshidratació i cetosis (increment de l’acetona en sang i orina) en el cas de dilatacions llargues”, ha assenyalat Abarca.

Apostant per un part humanitzat

 

Amb estes novetats, l’Hospital Universitari de La Ribera amplia les opcions de part que ofereix a les futures mares, “que son qui, amb l’assessorament del professional sanitari, decideixen, en última instància, com desitgen que es duga a terme el seu part, sempre que mèdicament siga possible”.

Així, esta forma de donar a llum se suma a les modalitats que ja oferia l’hospital alzireny com el part en diferents postures (assentada, semisentada, de costat), o l’elecció d’anestèsia epidural o mètodes alternatius de mitigar el dolor com la dutxa amb aigua calenta en la sala de dilatació, la infiltració amb sèrum en la zona baixa lumbar o el gas analgèsic.

Segons ha assenyalat Abarca, “l’Hospital de La Ribera aposta sempre per un part humanitzat, prioritzant el part vaginal i evitant la realització rutinària de la episiotomia (tall vaginal), i utilitzant la cesària només en els casos estrictament necessaris. De fet, la taxa de cesària de l’Hospital de La Ribera és una de les més baixes de la Comunitat Valenciana”.

Es completa amb tècniques com el contacte pell amb pell entre la mare i el recent nascut, el foment de la lactància materna i el clampado tardà del cordó umbilical.

A més, l’Hospital de La Ribera manté la seua oferta d’anestèsia epidural les 24 hores del dia, ecógrafs d’alta resolució i habitacions i sales de dilatació individual, perquè el moment del part al centre alzireny vaja sempre lligat a les condicions de seguretat, intimitat i calitat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here