Un esdeveniment «de cine» este dissabte a Cullera

0
401

Cullera Festival Bandes de CineLa ciutat celebra este dissabte la VII edició del Certamen Nacional de Bandes de Música de Cine, únic a Espanya

 

Este dissabte a Cullera s’interpreta la millor banda sonora de la Mediterrània. La ciutat acull la VII edició del seu prestigiós Certamen Nacional de Bandes de Música de Cinema ‘Ciutat de Cullera’ – Memorial Rafael Talens Pelló, un esdeveniment que se celebrarà a partir de les 22 hores en els Jardins del Mercat. Prèviament, a les 21 h des de la Casa de l’Ensenyança tindrà lloc la desfilada.

L’elenc de societats musicals participants d’enguany promet una nit de cinema per a l’auditori. L’Agrupació de l’Ateneu Musical “La Lira” de Corbera, la Societat Artístico Musical de “El Valle” de Càrcer, la Unión Musical de Pozuelo de Alarcón i fora de concurs la Banda Jove de la Societat Musical Instructiva Santa Cecilia de Cullera protagonitzaran un programa en el qual la música i les imatges d’alguns dels films més famosos de la cinematografia es donaran la mà en un entorn monumental privilegiat. Les tres bandes que entren en lliça hauran d’interpretar un dels pasdobles de Rafael Talens Pelló.

La nit l’obriran els de Corbera sota la batuta de Samuel Pérez Ortega. Esta agrupació musical s’encarregarà d’interpretar el pasdoble «Rafael Mauricio», del compositor cullerenc, i la banda sonora d’«E.T.».

Per altra part, la Societat Artístico Musical de “El Valle” de Càrcer, a les ordres del director Juan Carlos Sempere, ha apostat pel pasdoble «Dunia Piris» i per la banda sonora de la saga d’«Star Wars» per seduir al públic i al jurat.

En tercer lloc, la Unión Musical de Pozuelo de Alarcón, amb el seu director Carlos Herrero Belda, regalarà les oïdes del públic amb el pasdoble de Talens «Gloria Ramirez» i la banda sonora «Willow», de la pel·lícula dirigida per Ron Howard.

Fora de concurs, la Banda Jove de la S.M.I. Santa Cecilia de Cullera i el seu director, Enrique Sapiña, ha escollit per al seu repertori el pasdoble «Paquita y Nieves», un dels més famosos de Talens, i les inoblidables bandes sonores de «The Lord of The Rings» i «The Sound of Music». La seua actuació comptarà amb la col·laboració del Grup Artístic de la mateixa societat, al capdavant del qual es troba Enric Puig.

L’atractiu del certamen estreba no solament en la qualitat de les interpretacions musicals, sinó també en la seua idiosincràsia, ja que les actuacions es combinen amb projeccions audiovisuals de les pel·lícules escollides.

Jurat

Després de les actuacions, el jurat qualificador, presidit per José De Eusebio, emetrà el seu veredicte que durà al més alt al guanyador d’esta VII edició. L’acompanyaran en les labors de qualificació els vocals Carlos Garcés Fuentelsaz —en qualitat de director de la banda de la Societat Musical Instructiva Santa Cecilia de Cullera— i Hugo Chinesta.

L’Ajuntament de Cullera, a través de la regidoria d’Activitats Musicals que dirigix Sílvia Roca, en el seu suport constant a la música de bandes tan arrelada en la ciutat, organitza este esdeveniment musical que servix no solament per a acostar als assistents les bandes sonores de la cinematografia internacional sinó també des de fa tres anys per a retre homenatge a l’insigne músic i compositor local Rafael Talens, ànima d’este certamen fins a la seua defunció.

Amb este esdeveniment musical de caràcter nacional que reunix a més de dos mil persones, el consistori pretén d’esta manera atraure a nous visitants a la ciutat, tant nacionals com a internacionals, amb l’objectiu de fomentar l’augment, diversificació i millora de l’oferta turística complementària al sol i platja tradicionals.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here