La Mancomunitat organitza a Carlet la primera fira comarcal itinerant de productes agrícoles

0
373

CARLET Ayuntamiento1er Mercat de la Terra de la Ribera del Xúquer a Carlet

La Mancomunitat de la Ribera Alta, en col·laboració amb l’Ajuntament de Carlet celebra a la localitat la primera edició del Mercat de la Terra de la Ribera del Xúquer, que tindrà lloc el 2 i 3 de setembre. Aquesta fira recreativa vol servir d’aparador dels productes agrícoles de proximitat de la comarca, posant en valor el gènere local, la producció ecològica i el comerç just.

El Mercat de la Terra ofereix l’oportunitat de tastar i comprar producte local i artesà, com també de conéixer de prop la particular idiosincràsia de la comarca a través dels seus llauradors, artesans i col·lectius socials i culturals, que mostraran el seu treball sense intermediaris.

Els productes en exhibició seran locals, de temporada, obtinguts amb processos tradicionals que respecten el medi ambient i amb un preu just per a consumidors i productors.

Amb estes premisses naix el primer Mercat de la Terra de la Ribera de Xúquer,  un esdeveniment itinerant pels municipis de la comarca, que tindrà diverses edicions cada any. L’objectiu és convertir aquestes fires en una referència d’agroturisme a la Comunitat Valenciana, que promocione la comarca mitjançant els seus productes i productors.

La Mancomunitat de la Ribera Alta és la responsable de l’organització del Mercat de la Terra de la Ribera de Xúquer, amb el suport de la Xarxa Agroecològica la Sembra i el co-patrocini de la Diputació de València. L’esdeveniment tindrà lloc en el marc de la Fira del Comerç i la Mostra de la Ribera, que organitzen l’Ajuntament de Carlet i l’associació de comerciants FEDALCIS.

En paral·lel al Mercat de la Terra es faran diverses activitats d’entrada lliure i gratuïta, com tallers artesans, ‘show cookings’ de plats tradicionals amb productes locals, tastets, actuacions musicals, xerrades culturals i activitats per als més menuts, com conta-contes i el concurs de dibuix ‘Un matí al Mercat’ en una jornada lúdica dissenyada per a tota la família.  

L’organització ha habilitat el correu mercatriberaxuquer@gmail.com per als productors locals interessats en muntar una parada, com també per a la pre-incripció dels menuts al concurs infantil de dibuix, que serà possible fins el 24 d’agost.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here