Un centenar d’alumnes en la XIV edició del Curs de Música Antiga de Guadassuar

0
285

Guadassuar curs musica antiga

La Dispersione i l’Ajuntament de Guadassuar acullen durant una setmana un centenar d’alumnes arribats de tot el món

La Dispersione és un grup d’amants de la música antiga que es va formar en 1999 gràcies a la curiositat individual de cadascun dels seus membres; organitza des de 2003 el Curs de Música Antiga a Guadassuar, fins al pròxim 30 de juliol.

Centra la seua activitat bàsicament en el treball de grup i en ell participen més d’un centenar d’alumnes arribats des de totes parts del món, tots ells interessats per la interpretació de la música amb instruments i criteris històricament fonamentats.

Joan Bautista Boïls, director de La Dispersione i coordinador d’aquests cursos que es porten realitzant des de fa 14 anys, ens explica que “en totes les seccions del curs és imprescindible l’ús d’instruments històrics, recreacions d’aquells utilitzats en el segle XVIII i amb sons especialment diferents als actuals”.

L’Ajuntament de Guadassuar proporciona tot el necessari per a la realització del curs, des de les instal·lacions del Centre Cultural per a les classes  fins a l’allotjament gratuït en el col·legi públic Balmes o en el poliesportiu municipal per als alumnes, tant actius com a oïdors.

Joan Bautista Boïls agraeix tota l’ajuda rebuda durant tots aquests anys pel Consistori, però lamenta que siga l’única ajuda que els arriba. Esperen que en els pròxims anys les institucions s’adonen del potencial que hi ha en la Comunitat Valenciana i recolzen totes les disciplines relacionades amb la música antiga.

Les classes de Dansa Barroca es duran a terme en l’Escola de Ball; les de Consort de Flautes, Cant de Càmera, Clavicémbal, Ministrers del Renaixement i el Taller d’Ornamentació Barroca en el Centre Cultural-Casa de Pedra i les de Música de Cambra i Orquestra Barroca es realitzaran en l’Auditori.

Enguany el professorat el componen Olivia Centurioni, David Antich, Ignasi Jordà, Francisco Rubio, Eva Narejos, Alexis Aguado, Lluís Vilamajó i Jean-Pierre Canihac; segons Joan Bautista Boïls “si existira un ranquin dels millors professors, ells ocuparien les primeres posicions”.

Els concerts gratuïts, oberts a tots aquells que vulguen descobrir aquesta música, tindran lloc a partir del dimecres 27 de juliol. El de Música de Cambra, a les 22.30 hores, en el Pati del Centre Cultural.

El 28 de juliol, concert de Clavicémbal i Consort de Flautes, a les 22.30 hores, en el Pati del Centre Cultural. Per al 29 de juliol, Dansa Barroca i Orquestra Barroca, a les 22.30 hores en l’Auditori, i el 30 juliol, Cant de Càmera i Ministrers del Renaixement, a les 20:00 hores en l’Auditori de Guadassuar.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here