Montserrat tanca la Setmana de Música de Cambra amb una mitjana de 500 espectadors

0
430

Montserrat Set musica Public 16La SIMC més concorreguda dels últims anys

Els hotelers es mostren contents per l’afluència de clients i asseguren que han treballat més «que a edicions anteriors»

La Setmana Internacional de Música de Cambra de Montserrat tanca la seva trenta-sisena edició amb uns resultats aclaparadors. El festival ha registrat una mitjana de 500 espectadors per jornada i ha aconseguit donar una empenta significativa a l’economia local. Els diferents establiments de municipi han rebut la visita diària de no només els nombrosos visitants que vénen a veure els espectacles, sinó també dels veïns que aprofiten la programació local per sortir a sopar, a prendre un gelat o simplement a passejar pel nucli urbà.

Major visibilitat audiovisual

L’edil de Cultura, Santiago Martínez, explica que «aquesta edició ha estat una de les més concorregudes dels últims anys». Part de la culpa la té la notable inversió destinada a publicitat i a comunicació per recuperar el posicionament que el festival sempre ha tingut a l’àmbit autonòmic. De fet, es van confeccionar 3.000 programes del festival i es va dotar de major visibilitat audiovisual a través de la televisió local. Malgrat aquesta partida, la SIMC no va veure augmentat el seu pressupost respecte a 2015, ja que es va aconseguir incrementar el nombre de patrocinadors.

S’estima que per la Plaça de l’Església han passat una mitjana de 500 espectadors per dia. Si bé en les primeres jornades no es va completar l’aforament malgrat haver una bona entrada, els espectadors sí que van omplir la plaça a mesura que s’acostava el cap de setmana. En els concerts del cor i de l’orquestra jove de la Generalitat, que es van celebrar dissabte i diumenge, el recinte va registrar un ple absolut.

Hostelers satisfets

La bona afluència de públic també es va notar en els establiments de restauració que hi ha al municipi. De fet, hi va haver restaurants que de normal sols treballen els caps de setmana que van tenir diàriament una mitjana de 30 o 40 comensals. «Aquest any s’ha notat bastant que el festival ha contribuït a que tinguem treball, molt més que en edicions anteriors», expliquen els hostelers. Martínez, per la seva banda, destaca que «el retorn econòmic que garanteix el festival per al poble és inqüestionable, dinamitza els negocis de restauració a la vegada que posa a Montserrat durant aquests dies en el punt de mira de la música i la cultura a l’àmbit autonòmic». La SIMC, a més, va mostrar la seva part més caritativa amb la recaptació de donatius a favor de l’Organització No Governamental, Unicef, qui va rebre les aportacions dels més de 600 espectadors que van presenciar el concert del Cor de la Generalitat el passat dissabte.

Versió més internacional

La setmana de música de cambra ha recuperat aquest any la seva versió més internacional amb la presència d’artistes de països com Romania, Polònia, França o el Japó. El festival ha rebut la visita de nombrosos compositors i professionals del món de la música, així com de representants de món de la política com el secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona.

Després d’aquesta fantàstica edició, l’organització de la SIMC ja treballa en la que serà la seva trenta-setena edició, per a la qual es vol tornar a comptar amb la col·laboració de CulturArts. En aquest aspecte, des de l’organització del festival es demana a l’organisme cultural que «acoste més la cultura als pobles perquè els veïns dels municipis no tinguen de desplaçar-se fins la capital per gaudir de la cultura».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here