L’Ajuntament d’Alzira guardonat amb un premi iberoamericà per un projecte contra la corrupció

0
282

L’Ajuntament d’Alzira ha estat guardonat amb el Premi NovaGob Excel·lència 2016

NovaGob és la xarxa social de l’administració pública enfocada a connectar els professionals del sector públic, especialment a Llatinoamèrica i EspanyPremi Alzira contra corrupció 16a. Una oportunitat per innovar el sector públic mitjançant el treball col·laboratiu de les persones que treballen en este sector.

Els Premis NovaGob Excel·lència 2016 reconeixen els projectes i persones més destacades en l’àmbit iberoamericà de la innovació pública respecte a Qualitat i Innovació, RRHH i Formació, Tecnologia, eGob i Xarxes Socials, Gestió Econòmica, Gestió Municipal-Local, etc.

L’Ajuntament d’Alzira ha sigut guardonat amb el Premi NovaGob Excel·lència 2016 per la lluita contra la corrupció amb el projecte Projecte de transparència en la contractació pública de l’Ajuntament d’Alzira. Licitació electrònica i registre de contractes: zero paper i zero corrupció emmarcat dins l’Eix 2 dels Premis: valors, ètica pública, govern obert i lluita contra la corrupció.

Va haver-hi una primera fase de suports online, en la qual més de 1400 professionals van tindre l’oportunitat de recolzar a alguna candidatura. En esta fase l’Ajuntament d’Alzira va obtindre el suport més nombrós.

Posteriorment, de les tres candidatures finalistes (que havien obtingut més suports) el jurat, per unanimitat, atorgà el premi a l’Ajuntament d’Alzira, al considerar que es tracta d’un projecte implantat amb èxit. La licitació electrònica comporta una gran quantitat de beneficis, entre ells la transparència del procés, en un país amb nombrosos escàndols per corrupció. La licitació electrònica està poc estesa a Espanya i el fet que un municipi com Alzira ho tinga implantat dóna exemple i crea valor públic.

Els altres dos projectes finalistes en esta candidatura eren Urna de vidre en Manizales (Colòmbia) i La conducta ètica, la primera habilitat essencial d’Alta Direcció dels Directius Públics Professionals Certificats (Espanya).

El lliurament dels premis es realitzarà en el III Congrés d’Innovació Pública Iberoamericana NovaGob que se celebrarà els dies 29 i 30 de setembre de 2016 (http://www.congresonovagob.com/).

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here