Cullera aconseguix que els bancs no desnonen cap veï durant l’últim any

0
253

La intervenció del consistori frena diversos intents i s’estén als contractes de lloguer de persones afectades per la crisi

Cullera es va declarar fa un any ‘ciutat lliure de desnonaments’ i l’objectiu s’ha aconseguit. Al llarg de tot este temps, el consistori s’ha implicat directament en la batalla per evitar que veïns del municipi perderen la seua casa o carregaren amb el deute per a tota la vida per no poder fer front al pagament de la hipoteca.

Preguntat per esta qüestió, l’alcalde de la localitat, Jordi Mayor, va explicar en l’assemblea oberta celebrada amb veïns la setmana passada que l’ajuntament ha frenat quatre desnonaments l’últim any.

El primer edil va indicar que eren tots els casos dels quals ha tingut constància directa el consistori, per la qual cosa es va congratular que un any després d’haver negociat directament amb els directors de les entitats financeres s’haja complit el compromís adquirit en aquell moment de no deixar en el carrer a ningú.

«Els advertírem en el seu moment que ho feien, trauríem els nostres diners i deixaríem de treballar amb ells i ara com ara han complit la seua paraula», destaca l’alcalde, qui recorda que qualsevol veí que es trobe en eixa situació pot acudir a l’ajuntament perquè intermedie i defense els seus interessos.

Les gestions de paralització han sigut dutes a terme personalment per Mayor i la regidora de Serveis Socials, Francesca Ortiz. L’edila ha destacat que s’ha intervingut també en casos d’inquilins amb contracte de lloguer.

«Tots els que han vingut a demanar ajuda a l’Oficina Antidesnonaments han evitat quedar-se en el carrer i endeutats per a tota la vida, bé mitjançant un lloguer social o la dació en pagament», seguix Ortiz.

Ara, els esforços se centren a crear una borsa de lloguer d’habitatges socials per a famílies amb escassos recursos econòmics. «La proposta s’ha presentat als bancs i estem a l’espera que l’estudien. Confiem que demostren la suficient sensibilitat social», ha sentenciat Francesca Ortiz.

Evitar que ningú es quedara en el carrer per falta de recursos econòmics va ser un dels principals compromisos adquirits pel nou govern del canvi de Cullera després d’assumir la responsabilitat de gestionar el consistori al juny de l’any passat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here