Carlet celebra este cap de setmana Sant Bernat amb nombroses activitats

0
277

Carlet Festa Sant BernatDiversos col·lectius de la població concentren les activitats al voltant de la festivitat del patró

Carlet comptarà enguany amb una nodrida programació dedicada als sants patrons de la ciutat, Bernat, Maria i Gràcia, amb activitats no sols organitzades per l’Ajuntament sinó també per diversos col·lectius i associacions de l’àmbit cultural, comercial i esportiu, que s’han sumat a esta celebració.

L’esport encetarà la programació el divendres 22 de juliol amb la celebració del segon Torneig 24 hores de Futbol Sala a partir de les 19.00 en el Pavelló del Poliesportiu Municipal.

La vesprada de divendres té diversos punts d’atenció. A partir de les huit i mitja, els xiquets i xiquetes de l’Escola d’Estiu protagonitzaran un any més la tradicional Festa del Fanalet, que recupera una vella tradició carletina i que cada any ompli els carrers de la ciutat de la llum dels fanalets fets amb els melons d’Alger. La comitiva eixirà des de l’avinguda de Blasco Ibáñez i recorrerà els carrers de la població. Abans d’iniciar-se el recorregut, es presentarà el projecte «A poc a poc» a la població i es durà a terme una campanya informativa sobre els activitats que es realitzaran el pròxim mes de setembre en la Setmana Europea de la Mobilitat a Carlet.

Paral·lelament, l’associació Carlet Comercial posarà en marxa la Nit de Compres i Descomptes, que reunirà diversos establiments comercials de la ciutat en una nit especial amb diverses activitats per tal d’incentivar la compra en la localitat. Els comerços es concentraran al carrer de l’Enginyer Balaguer (en el tram comprés entre Lope de Vega i Bolero de Carlet).

Per a tancar la nit, l’auditori de la plaça d’Espanya oferirà per primera vegada un concert organitzat per la Regidoria de Joventut i que protagonitzarà el grup valencià El Diluvi. Música folk jove que fusiona diversos estils musicals i que protagonitza este grup de Castalla (Alacant) que actuarà a Carlet de la mà del programa Sona la Dipu.

El dia gran de la festa, la Confraria dels Sants Patrons ha elaborat un programa d’activitats al voltant de l’ermita. Cap a les huit del matí comencen els actes de celebració amb una missa resada en la parròquia de l’Assumpció de Nostra Senyora. A continuació, després d’una disparada i un volteig de campanes, s’inicia una romeria fins a l’ermita de Sant Bernat en la qual es realitza el trasllat processional de les relíquies dels Sants Patrons. La romeria compta amb l’acompanyament d’autoritats, confrares, dolçaina i tabalet i la banda de música L’Artística. A més, enguany, la Muixeranga de Carlet també estarà present en la romeria, amb la creació de dos torres humanes tant al principi com al final de la romeria.

Després de la missa i l’ofrena als patrons, se signarà oficialment el document de cessió per part de l’Ajuntament a la Confraria del quadre El martiri de Sant Bernat del pintor Francisco Valencia, una obra d’art que a partir d’este dia estarà exposada al públic a l’ermita bernardina. Tot seguit, els feligresos disfruten d’un esmorzar popular a la rodalia. Tots els participants passen el matí en el paratge natural que rodeja l’ermita i al migdia realitzen un dinar de germanor. Arribada la vesprada, les relíquies dels Sants Patrons tornaran en processó a l’església de l’Assumpció de Nostra Senyora.

El punt final es posarà amb la celebració del XXII Aplec de Folklore, que comptarà  enguany amb la participació de dos grups convidats, el grup basc Kemen Dantza Taldea d’Irún i Els Tornejants d’Algemesí, a més de l’actuació del grup amfitrió, l’Associació Cultural El Trencall de Carlet.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here