Carlet coordina amb la Generalitat polítiques socials d’habitatge

0
498

Carlet habitatge social 16

L’Entitat d’Infraestructures es compromet a regularitzar la situació de les 10 vivendes socials de la Generalitat a Carlet.

La Directora general de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE), Blanca Marin, ha visitat hui  Carlet, en resposta a la demanda per part del govern carletí de regularitzar els habitatges socials propietat de la Generalitat Valenciana en el municipi. La reunió d’este matí amb l’alcaldessa de Carlet, M. Josep Ortega, la regidora de Serveis Socials, Lola Navarro i el tinent d’alcalde, Agustí Royo, ha servit per establir una línia de col·laboració entre ambdós administracions i canalitzar la demanda de vivendes socials al municipi.

De les 10 vivendes socials que la Generalitat Valenciana té a Carlet, dos d’elles estan tancades i sense ús mentre que la resta estan ocupades. Arran esta reunió de treball, l’EIGE s’ha compromés a treballar per a la  rehabilitació i reforma d’estos dos habitatges per a destinar-los a lloguer social, amb una adjudicació transparent, amb criteris objectius i tenint en compte els informes del departament municipal de serveis socials. Pel que fa a la resta d’habitatges socials ocupats, la Generalitat Valenciana mantindrà les inspeccions ja encetades i efectuarà un estudi detallat de cadascun dels immobles per a rehabilitar-los i regularitzar la situació dels inquilins. La finalitat última és donar un nou impuls a l’habitatge públic de lloguer i facilitar l’accés a l’habitatge a famílies amb escassos recursos. En el marc d’este procés de regularització de  les vivendes socials de la Generalitat, des de l’Entitat d’Infraestructures s’han compromés a saldar el deute acumulat de l’impost de bens immobles amb l’Ajuntament de Carlet.

Per la seua banda, l’Ajuntament de Carlet treballarà colze a colze amb l’EIGE per a posar en marxa una campanya d’informació als ciutadans perquè coneguen les subvencions i ofertes de lloguer social que existixen a hores d’ara, a la fi de potenciar l’accés a l’habitatge social.

Este procés de col·laboració entre administracions per tal de fer front als problemes d’habitatge tindrà una segona fita el pròxim 28 de juliol amb una nou encontre de treball. Una reunió que comptarà amb la participació de la Directora general de l’EIGE junt als responsables polítics i tècnics de l’Ajuntament de Carlet i de la Mancomunitat de la Ribera Alta, per a posar en marxa la futura Oficina Comarcal d’Habitatge a Carlet, un servei que pretén canalitzar la informació, gestió i tramitació de totes les qüestions relacionades amb l’habitatge. Este servei supramunicipal promogut per la Mancomunitat de la Ribera alta tindrà una seu a Carlet que es sumarà al treball que a hores d’ara ja realitza l’Oficina Comarcal d’Habitatge d’Alzira. D’esta manera, segons explica l’alcaldessa de Carlet, M. Josep Ortega, “s’aposta per la coordinació de totes les institucions implicades – ajuntament, Generalitat i Mancomunitat- per a posar a l’abast de la població tota la informació necessària per facilitar i millorar l’accés a la vivenda”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here