La pianista Ayako Fujiki inaugura la Setmana Internacional de Música de Montserrat

0
357

Montserrat Set Musica piano 16La pianista japonesa Ayako Fujiki va inaugurar ahir la trenta-sisena edició de la Setmana Internacional de Música de Cambra de Montserrat amb una posada en escena senzillament espectacular. La intèrpret, amb els seus col·laboradors, el violinista Cristian Chivu i la violoncel·lista Magdalena Cristea, va completar un extraordinari concert que va emmudir als més de 300 veïns i amants de la música clàssica arribats de diferents punts de la Comunitat Valenciana que van omplir la Plaça de l’Església. El públic va ovacionar al trio en diferents ocasions i alguns presents van esperar a la finalització de l’espectacle per adquirir l’àlbum de l’artista internacional, el qual es va presentar ahir a la nit a Montserrat.

Precisament, els temes de Brightwater (nom que posa títol al CD editat per la pianista japonesa) van sonar a l’entaulat montserratí. Després d’un primer acte en el qual es va retre un homenatge al compositor Enrique Granados, del qual es celebra enguany el centenari de la seva mort, amb la interpretació del Trio Op.50, el trident va oferir composicions pròpies creades meticulosament a partir d’una depurada tècnica clàssica però sense por a incorporar metodologies contemporànies. El concert va aconseguir descriure a la perfecció la naturalesa i les emocions, permetent a tot el públic assistent transportar-se als més bells paisatges i contagiar-se de la passió i sentiment que desprèn cada peça.

Davant tal repertori, el públic totalment entregat que va omplir del tot la plaça va ovacionar repetides vegades als intèrprets protagonistes. I molts d’ells no van dubtar a adquirir un CD de Fujiki per poder continuar gaudint de la seva música en una altra part. Els artistes, per la seva banda, es van mostrar totalment agraïts i sorpresos per l’acollida rebuda al poble i encantats amb la sonoritat de la plaça. A l’espectacle hi van assistir també membres de la corporació municipal i representants de patrocinadors.

 

 Torn per al violoncel·lista Matthieu Saglio

 

La SIMC continua aquesta nit amb l’actuació del violoncel·lista francès Matthieu Saglio, qui presenta el seu projecte Cello Sola, un espectacle musical que es centra sobre la figura del violoncel i combina la tradició clàssica amb sons i ritmes trobats al voltant del món. Es tracta de composicions commovedores, amb ressons de catedrals occidentals i de socs del Magreb, del tango llatinoamericà i del flamenc ibèric. Com cada nit, la vetllada tindrà lloc a la 23.00 hores a la Plaça de l’Església.

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here