Alzira inicia les obres de condicionament en aules públiques de 2-3 anys

0
356

Alzira acull el pròxim curs escolar dos aules en escoles públiques per a xiquetes i xiquets de 2 a 3 anys. Els dos centres de la ciutat que les albergaran són el Ll

Aula del Ceip Lluís Vives
Aula del Ceip Lluís Vives

uís Vives i el Tirant lo Blanch. El primer té ja matriculats un total de 18 alumnes i, el segon, 16.

Les obres de condicionament de les aules ja s’han iniciat seguint el Decret 2/2009, de 9 de gener, del Consell, per mitjà del qual s’establixen els requisits mínims que hauran de complir els centres per tal d’impartir el primer cicle d’Educació Infantil.

Cada una de les aules ha de comptar amb un bany que constarà de dos lavabos i dos vàters de grandària adequada i un canviador. El bany haurà de ser visible i accessible des de la mateixa aula.

Barreres arquitectòniques

Pel que respecta al col·legi Lluís Vives, també s’eliminaran les barreres arquitectòniques de dins l’aula, l’habilitació d’un accés independent des de l’exterior amb una porta per a delimitar la zona d’entrada, la tanca de separació, no escalable, a la zona de jocs del pati, la col·locació de manilles de les portes a una altura òptima, la protecció de les juntes de les portes per a no xafar-se els dits i, així com, endolls protegits o fora de l’abast de l’alumnat.

En quant al Tirant lo Blanch, es procedirà a crear l’accés independent des del carrer fins al pati i l’eliminació de barreres arquitectòniques als espais utilitzats pels alumnes de 2-3 anys.

Les obres dels dos centres han estar acabades abans de l’1 de setembre. Hui, Diego Gómez, alcalde d’Alzira, Fernando Pascual, regidor de Gestió Urbanística, i Pepe Grau, regidor d’Educació i Infància han visitat el començament de les esmentades adaptacions.

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here