Més d’un centenar de treballadors faran tasques per a la prevenció d’incendis a Carcaixent

0
209

carcaixent atur agricola 16122 persones treballaran este estiu a Carcaixent dins del programa de foment de l’ocupació agrària

 

Es realitzaran tasques de neteja i manteniment de camins i barrancs en tot el terme municipal

37 persones han començat a treballar esta setmana a Carcaixent per a realitzar diverses actuacions de neteja i manteniment al terme municipal. Es tracta del pla de Foment de l’Ocupació Agrària impulsat del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social al qual s’ha adherit l’Ajuntament de Carcaixent i que donarà ocupació durant els mesos de  juliol, agost i setembre a un total de 122 persones, (110 peons i 12 capatassos). El programa es gestiona en el marc dels convenis de col·laboració del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) amb les corporacions laborals, a través del qual se sufraguen els costos laborals de les treballadores i treballadors contractats.

Este pla d’ocupació té un doble objectiu: d’una banda  pal·liar la desocupació agrícola eventual que es viu en les zones agrícoles durant la temporada d’estiu i, per una altra, dur a terme millores en les infraestructures del patrimoni rural i forestal. Concretament les tasques que van a realitzar-se, treballs per a la prevenció d’incendis, neteja de barrancs i camins, manteniment de l’Hort de Soriano i eliminació d’abocadors incontrolats entre altres tasques puntuals.

L’Ajuntament de Carcaixent contractarà a través d’este pla 122 persones que tindran un contracte laboral d’un mes. El requisit imprescindible per a accedir a este contracte mensual era estar inscrit en el SERVEF com a demandant d’ocupació i acreditar la condició de treballador agrari, com a mínim 3 mesos durant l’últim any ja que este programa d’ocupació està destinat a complementar la renda dels treballadors del camp durant els mesos d’inactivitat. La selecció del personal s’ha fet seguint els criteris de baremació que marca el Ministeri i que contempla alguns paràmentres com és el nivell de renda dels membres de la unitat familiar, tindre responsabilitats familiars, estar més temps aturat i no haver estat contractat en el mateix programa l’any anterior.

 

Departament de Comunicació i Premsa 

Ajuntament de Carcaixent

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here