Montserrat oferirà enguany la Setmana de Música de Cambra «més internacional»

0
400

Montserrat musica cambra 16

Montserrat va acollir divendres passat la presentació de la Setmana Internacional de Música de Cambra, un certamen que arriba a la trenta-sisena edició aquest any i que està organitzat per l’Ajuntament de Montserrat mitjançant de la regidoria de Cultura. L’alcalde, Josep Maria Mas, i el regidor de l’àrea, Santiago Martínez, van repassar a la Casa de la Cultura les novetats del longeu festival de música clàssica, que aquest any ofereix un programa «amb un caràcter més internacional encara».

De fet, aquest ha estat un dels propòsits del nou equip organitzatiu del festival, que aquest any s’ha confeccionat a través de les idees i el treball del Consell de Cultura Municipal. L’organització ha aconseguit que artistes vinguts de França, Japó, Romania o Polònia ofereixin els seus coneixements musicals sobre l’escenari montserratí. Alguns d’ells, en concret tres, presentaran obres compostes per ells mateixos, premiant d’alguna manera l’esforç dels intèrprets. Amb això, s’intenta que «tots els concerts tinguin un caràcter personal i característic».

Tant Mas com Martínez van repassar també en la presentació altres novetats importants. «Hem recuperat el dia de l’orquestra convidant a l’Orquestra de la Generalitat i s’ha eliminat el concurs de composició per destinar més recursos al Concurs de Joves Intèrprets de Música de Cambra», expliquen. De fet, aquest any les audicions del concurs es realitzen a l’aire lliure a la Plaça de l’Església, el mateix emplaçament on es porta a terme la SIMC, per dotar de més protagonisme a aquest certamen paral·lel al festival», afegeixen els edils.

La partida pressupostària utilitzada per a la setmana de música de cambra aquest any serà la mateixa que en l’edició anterior. No obstant això, l’organització ha aconseguit augmentar el nombre de patrocinadors, per la qual cosa s’ha invertit en comunicació per recuperar el posicionament que el festival sempre ha tingut a l’àmbit autonòmic. De fet, s’han confeccionat 3.000 programes del festival i es van a incrementar els esforços per dotar de major visibilitat audiovisual a la setmana mitjançant la televisió local. A més, també s’ha creat un programa musical que permetrà la reproducció diària de música clàssica per tot el poble durant 15 minuts utilitzant el renovat sistema de megafonia.

Arrenca el concurs de joves intèrprets

El millorat concurs de joves intèrprets arrenca demà dimarts dia 12 de juliol a les 20 hores en l’emplaçament habitual. Hi actuaran un total de quatre formacions. Elles són el Alé Quartet de València, compost per quatre flautes (Ismael Ibáñez, Marta Còrdova, Altea Martínez i Alexandra Baquero), el Aldamena Duo, format per una saxofonista i una pianista procedents de Bizkaya, el Duo Esferes, on la violoncel·lista Paula Lavarías i la pianista Elena Fruits, ambdues de Madrid, fusionen els seus coneixements, i el Tulam Duo, una parella de percussionistes procedents de Castelló formada per Jesús David Valero i Miquel Àngel Forner. Dels quatre aspirants sortiran dos finalistes, que es disputaran el primer premi valorat en 1.000 euros el dimecres 13, també a la Plaça de l’Església. El segon premi està valorat en 500 euros.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here