El devastador incendi de Carcaixent vist des de l’aire / Video: Augusto Llácer Monzó

0
417

Aquest vídeo d’Augusto Llácer Monzó que els mostrem corrobora el dany mediambiental que el paorós incendi de Carcaixent va produir al mes de juny, després de cremar al voltant de 2.210 hectàrees

“Hui, de bona part del sòl del nostre País Valencià s’aixequen columnes de fum que ens recorden que allò important per a la vida no és la política ni l’economia ni qui serà el proper president de l’Estat espanyol. Del nostre cel vessen llàgrimes negres tenyides per la cendra de la devastadora acció d’un foc que, fora del seu lloc, esdevé enemic de la vida, de la terra i de tot el seu ecosistema. Hui només ens importa transformar el foc en cendra, i de la cendra tornar a renàixer per a refer el nostre menut i estimat trosset de terra”. Així acabava l’editorial ‘Poluen llàgimes negres’ que La Veu va fer després de l’incendi de Carcaixent que va arrasar amb bona part del patrimoni mediambiental d’aquesta localitat.

El desastre i tragèdia mediambiental a Carcaixent  des de l’aire. Aquest vídeo d’Augusto Llácer Monzó que els mostrem corrobora el dany mediambiental que el paorós incendi de Carcaixent va produir al mes de juny, després de cremar més de 2.300 hectàrees a aquesta localitat de la Ribera i que s’ha quedat amb el 80 o 85% de la seua massa forestal calcinada.

Al vídeo es pot comprovar los poques zones que no han quedat afectades amb la curiositat de com els camps de taronger han quedat intactes i, sobretot, el que impacta és el silenci que denota el desastre i la falta de vida en aquestos paratges de Carcaixent.

Xavier Pérez / Laveupv.com

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here