El Corredor Mediterrani «millorarà» la conectivitat i les exportacions de la Ribera

0
348
Un moment de la jornada
Un moment de la jornada

El Corredor Mediterrani «millorarà» la conectivitat i les exportacions a la Comunitat Valenciana i a la Ribera, comarca per on passarà «un tram important» d’esta infraestructura, així es va pronunciar ahir a Alzira, Josep Caparrós, director de l’Institut d’Economia i Empresa Ignasi Villalonga en la jornada de debat sobre problemes socioeconòmics comarcals «Infraestructures i finançament, l’articulació territorial de l’Arc Mediterrani», organitzat per IDEA.

Caparrós recorda que el 40% de les exportacions valencianes va a Europa i en concret a països centreuropeus on l’infraestructura ferroviària es vital per a l’economia de la Comunitat. El representant de l’Institut d’Economia i Empresa Ignasi Villalonga, va insistir en la «necessitat» d’esta infraestructura, que per a Europa «és prioritària, que deuria estar finalitzada fa cinc anys per a ser competitius, així com també resulta absolutament necessari «un nou finançament autonòmic».

El secretari comarcal de la UGT, Raül Roselló aposta per «un canvi del model productiu», per establir una fulla de ruta i per això «són necessaris tant les infraestructures com les inversions».

Per la seua part el regidor de Promoció Econòmica Ivan Martinez considera important el debat i la reflexió sobre «quin model econòmic volem per a la nostra comarca». Martinez advertix que les infraestructures ferroviàries actuals «són les mateixes que fa 50 o 60 anys». I avançà que l’Ajuntament reivindicarà la conexió amb l’AP-7, autopista que revertirà a l’Estat en un periode de dos anys.

Al final del debat els assistents assaboriren la reganyà, un producte típic d’Alzira que IDEA i el Gremi de Forners estan promocionant dins les Jornades Gastronòmiques organitzades.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here