Diego Gómez: «Hem baixat en prop de tres punts el nivell d’endeudament municipal (35%)»

1
536
Diego Gómez ahir en alcaldia
Diego Gómez ahir en alcaldia

alcalde alzira juliol 16 1

L’alcalde d’Alzira Diego Gómez fa balanç del primer any en el que s’ha estrenat un equip de govern conformat per Compromís, el PSOE i EU, un balanç que qualifica com «positiu», però que considera notablement millorable davant el que volen que siga l’Alzira del futur.

P. Es troba satisfet del primer any de govern?

R. Hem complit l’acord de govern, més participació ciutadana en la gestió municipal, amb el Portal de Transparència i l’Assemblea Ciutadana. També cal destacar l’atenció a les persones amb el menjador escolar, la creació de l’Oficina d’Habitatge, l’OAC, en Ocupació hem fet l’esforç per atendre les demandes de treball i hem visualitzat un canvi cultural amb un millor tractament a les associacions culturals i esportives. En el terreny escolar hem aconseguit aules de 2 anys en tres col.legis públic i millorat les instal.lacions del centre de la Barraca d’Aigües Vives A més estic molt satisfet del tracte i professionalitat de l’equip de govern amb la ciutadania.

P. Qué falta per millorar?

R. Les infraestructures a nivell global; falta fer la redona en la Carretera de Corbera en el creuament al Forn de Carrascosa i el Cementeri, també el Camí de l’Arena, la carretera d’Albalat i millorar els accesos a les urbanitzacions.

Hi han dos plantejaments de futur; la variant que conecte la redona de l’antiga Guitarra, per l’esquenes del camp de futbol del Luis Suñer, amb eixida directa al Pont de Mc Donald i així l’actual via contaria amb dos sentits. facilitant l’eixida a la zona comercial i a les empreses del Polígon de la carretera d’Albalat. Este projecte ja conta amb el vist i plau de la Diputació.

El segon es tracta d’una antiga reivindicació de l’Associació Empresarial, així l’Ajuntament reclamará la conexió amb l’Autopista AP-7 per la carretera d’Albalat per a que siga una realitat en un parell d’anys quan l’autopista siga alliberada de l’actual peatge.

P. Altres departaments a millorar?

R. Avançar en el lloguer de les vivendes socials, revisar les bosses d’Ocupació, l’atenció personal, les ajudes al treball i la vivenda, incrementar la seguretat a l’Alquerieta, fer el Casal Jove. Hem iniciat una trajectòria de canvi i pretenem projectar l’Alzira del futur.

P. Com veu la possibilitat que les falles siguen Patrimoni de la Humanitat?

R. Si les falles d’Alzira són declarades Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat suposarà un salt qualitatiu molt important donat que podriem aconseguir més ajudes i revitalitzar un poc més la nostra festa.

P. Parlant de festes, com veu les patronals que es troben a la volta del cantó?

R. Les d’enguany es pareixen un poquet més a les que volem, les hem decentralitzat una miqueta més incorporant a l’Alquerieta i a les instal.lacions del camp municipal de Venècia, però pel moment i davant la situació econòmica no podem arribar a la programació dels festivals dels anys 90. Estem, tot i això aconseguint actuacions de nivell com les de Raimon i Ara Makilian, a més del concert del 9 d’Octubre, sense que ens costen diners.

P. Qué ens pot avançar sobre la ciutat futurible?

R. El projecte està molt lligat al Pla d’Arbratge i a la «peatonalització» del centre de la ciutat, on els aparcaments van lligats a la mobilitat de les persones. A este respecte volem aprofitar dos grans zones d’aparcament; el de la Plaça de la Generalitat (estem negociant amb el propietari) i el de Tulell que no ha entrat en funcionament. Tenim previst projectar la imatge de la Murta amb un aula d’educació ambiental, allargar el passeig junt al riu Xúquer i revitalitzat les muralles que es troben un tant oblidades

P. Quina és la situació econòmica actual de l’Ajuntament?

R.  El nivell d’endeutament actual és del 35%, l’hem baixat quasi en tres punts, tot i que hem recaptat 600.000 euros menys davant la reducció de l’IBI, i contem amb una menor inversió de l’Estat. Ara estem nugats -fa una expresió amb les mans- davant l’operació de crèdit de l’Hort de Redal.

P. I quan millorarà este apartat per poder incrementar les inversions?

R. Les espectatives seran millors per als dos últims anys de la legislatura, volem canviar la filosofia pressupostària del PP, que enguany hem reproduït,  i incrementar les inversions progressivament en la resta dels pressupostos de forma participativa.

P. Qué li preocupa més actualment?

R. Millorar la coordinació entre les distintes àrees municipals fen t 3 ó 4 grans àrees amb un coordinador en cadascuna. El que sí hem aconseguit es millorar moltíssim la coórdinació entre els departaments del consistori, com exemple cal coonsiderar el Portal de Contractació on es coordinen les contractacions. La gestió del tripartit es caracteritza pel consens i la diversitat i per la cura de les relacions entre els regidors i els tècnics.

P. Sembla que Alzira està apostant per enfortir la comarca

R. Des del primer dia hem apostat per la Mancomunitat de la Ribera Alta, per la cohesió comarcal i ahí estan les iniciatives de l’Oficina d’Habitatge, de la recollida d’equins i la lluita contra el mosquit tigre i la mosca negra. Alzira ha de sentir-se capital de la comarca integrant a la resta de poblacions. Però cal continuant vertebrant-la, per exemple amb un carril bici que unisca l’antiga via del trenet amb Algemesí i Guadassuar per conectar-la amb la futura via de l’Aigua que discorre junt la Sèquia Reial del Xúquer.

P. La legislatura finalitza en 2019, com serà Alzira eixe any?

R. Una ciutat més verda, més tranquila, amb menys vehicles, més participativa i bonica estèticament, que siga un referent cultural, festiu i esportiu, més atenta amb les persones i amb un hospital de gestió pública.

Riberaexpress

1 Comentario

  1. Buena entrevista y con concreciones. En mi opinión, entre algunas cosas que faltan, está el adquirir el compromiso de desbloquear el tema de la urbanización de El Respirall, que lleva más de 17 años en marcha y sin terminar.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here