L’ocupació de juny passa del 60% a Cullera i supera en 5 punts la de 2015

0
299

Campaña turística ayuntamiento 2015El turisme de Cullera enfortix la seua recuperació al juny

Era una primera prova de foc per a certificar si el camí de la recuperació iniciat l’estiu passat es consolidava i les xifres no deixen lloc a dubtes. L’ocupació turística de Cullera va superar el 60 % durant juny, cinc punts per sobre del mateix mes de l’any passat.

Les dades provisionals les ha donat a conéixer esta vesprada el regidor de Turisme, Javier Cantos, qui ha donat a entendre que l’inici del període fort de treball en el sector augura un estiu que podria ser fins i tot millor que el de 2015 quan ja es van aconseguir les millors xifres des del començament de la crisi econòmica.

Hotels i apartaments són els que han tirat del carro. En el primer cas es va aconseguir més d’un 71 % de mitjana mentre que en el segon va ser del 65 %. Com sol ser tradicional, la segona quinzena del mes que marca l’inici de l’estiu ha sigut la més benèvola amb alguns establiments arribant fins i tot al 100 %.

En este tipus d’allotjaments les xifres han sigut notablement millors que en el 2015, ja que se superen en més de 10 punts en el cas dels hotels i en 16 en el dels apartaments turístics d’acord amb les dades oficials.

En el cas de les pensions, les reserves han arribat al 82,5 % enfront del 57,70 % de l’any passat i en el càmping s’aconseguix el 60 % en bungalous, també deu punts per sobre dels resultats de fa un any.

Cantos s’ha mostrat satisfet per la millorança de juny, un mes que tradicionalment des del començament de la crisi havia deixat uns resultats discrets. «L’indicador és el millor dels últims anys i açò ens fa ser optimistes de cara a tot l’estiu», valora, «especialment després de vore que el primer cap de setmana de juliol s’ha desenvolupat en termes també molt bons».

Comerç i restaurants

El comerç també ha notat una «major alegria per part de la gent», en paraules del president d’ACECU, Kike González, encara que el nivell de vendes se situa en xifres similars a les de l’any passat quan es va produir un punt d’inflexió a millor respecte als últims estius.

Per la seua banda, els restaurants han treballat de forma similar a l’any passat, apunten des de l’hostaleria, amb la novetat de la incorporació a les cartes de la Paella de Cullera, el plat patentat per l’ajuntament i que comença ja a oferir-se en més de quaranta restaurants certificats. En alguns establiments s’han cuinat ja més d’un centenar durant el primer mes i l’interés dels comensals és de tendència creixent.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here