Les bandes reten homenatge al Mestre Serrano en la VII Trobada de Sueca

0
333

Sueca festival bandes hom Serrano

 

Este cap de setmana, la placeta Fonda de Sueca ha tornat a esdevindre escenari de la VII Trobada de Bandes “Ciutat de Sueca”. La tradicional cita, que organitza sempre el consistori suecà en col·laboració amb les dos bandes de música del municipi, des de ja fa set anys, ha estat enguany dedicada al músic i compositor suecà, Josep Serrano Simeón, en l’any que la ciutat celebra el 75 aniversari de la seua mort.

Centenars de persones es van concentrar dissabte a la cèntrica plaça de la capital de la Ribera Baixa per gaudir d’este acte que ha esdevingut ja una cita ineludible, cada any, amb l’arribada de l’estiu. Prèviament al concert, les tres bandes participants, l’Ateneu Musical de Sueca, sota la direcció de Santiago Escrivà; la convidada d’esta edició, la Societat Joventut Musical de Faura; dirigida per José Manuel Beltrán i la Unió Musical de Sueca, amb Miguel Ángel Ferrando al capdavant, van realitzar una desfilada per alguns dels carrers més cèntrics del municipi, des de l’emblemàtic Passeig de l’Estació, al so dels pasdobles Festa en Benidorm, de R. Domenech; Alcázar Nuevo, de C. Pérez Mollor i Camino de Rosas, de José Franco y Ribate.

El repertori dels concerts d’enguany va estar marcat, en gran mesura, per l’obra del compositor suecà homenatjat. Això no obstant, també es van interpretar peces d’altres grans autors valencians i espanyols.

Al finalitzar, l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit i el regidor de Cultura, Vicent Baldoví, van fer lliurament d’un obsequi als directors i els presidents de les tres societats musicals en record de la seua participació en esta vetlada.

“Amb la celebració d’esta setena edició hem volgut retre homenatge al compositor Josep Serrano, enguany que es compleix el 75 aniversari de la seua mort, però també a les nostres bandes que hui representen a totes en esta trobada. Esta vetlada no és més que un merescut reconeixement del vostre poble” va subratllar Baldoví; unes paraules que també va subscriure Tamarit. “Som terra de grans músics i les bandes i les societats musicals són un dels fenòmens vertebradors més grans amb què comptem al llarg i l’ample del nostre país” va finalitzar l’alcaldessa.

 

 

 

 

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here