Algemesí prepara una estratègia per reactivar el desenvolupament econòmic i ambiental

0
312

ALGEMESI PavimentL’Ajuntament llança l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible per a Algemesí

L’EDUSI vol impulsar el creixement econòmic i mediambiental sostenible del municipi

L’Ajuntament d’Algemesí ha preparat una Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) que té com a principal objectiu reactivar el desenvolupament econòmic, social i ambiental de la ciutat a mig i llarg termini. Esta estratègia identifica el reptes urbans d’Algemesí en l’aspecte econòmic, ambiental, demogràfic i social, al temps que proposa projectes que caldrà executar durant els propers anys per tal d’assolir quatre grans objectius com són millorar l’accés, l’ús i la qualitat de les tecnologies de la informació i de la comunicació, afavorir el pas a una economia de baix nivell d’emissió de carboni en tots els sectors, conservar i protegir el medi ambient i promoure l’eficiència dels recursos, promoure la inclusió social i lluitar contra la pobresa i qualsevol discriminació.

Fins al moment s’ha estat treballant en la identificació dels principals reptes urbans que afronta Algemesí i ara es començarà amb el disseny de l’estratègia.

“La participació ciutadana serà clau tant en el disseny com en l’execució d’esta estratègia. S’establiran mecanismes d’informació i consulta a la ciutadania i als principals agents econòmics, socials i institucionals”, ha assenyalat el regidor de Medi Ambient, Pau Montalvà. En els propers mesos es faran entrevistes porta a porta per recollir l’opinió dels veïns i veïnes d’Algemesí i saber quins projectes consideren prioritaris. També es podrà donar esta opinió omplint el qüestionari que estarà disponible en la pàgina web de l’Ajuntament on hi haurà una secció dedicada a l’EDUSI des d’on s’informarà dels passos que es van donant en l’elaboració de l’estratègia Tanmateix, s’organitzaran tallers participatius on es treballarà en la definició d’una estratègia consensuada.

Una vegada finalitzada, l’estratègia EDUSI serà presentada a la convocatòria del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques per al seu cofinançament mitjançant el programa operatiu FEDER de creixement sostenible 2014-2020. L’Administració General de l’Estat, a través de la Direcció General de Fons Comunitaris del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, ha programat un eix urbà dins del Programa Operatiu de Creixement Sostenible (POCS) 2014-2020, dedicat en la seua totalitat a finançar línies d’actuació de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat. Este eix urbà es dirigeix a municipis amb una població de més de 20.000 habitants. Algemesí es vol acollir a estes ajudes per a donar un impuls al creixement sostenible del municipi.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here