Les brigades de Divalterra intensifiquen la vigilància preventiva durant l’estiu

0
442
  • Divalterra vigilànciaEls efectius realitzen al matí tasques de silvicultura i en horari vespertí es dediquen a l’observació del terreny per detectar fums sospitosos
Imagen

Les brigades forestals de Divalterra han començat ja el pla de treball per als mesos d’estiu que recull un increment de les hores de vigilància per minimitzar l’impacte dels múltiples conats d’incendi que es produeixen en aquesta època de l’any.
En els mesos d’estiu, la conselleria de Governació estableix cada any la Campanya de Prevenció i Extinció d’Incendis Forestals, que per a les brigades de Divalterra suposa un canvi en la distribució del treball diari: al matí es realitzen labors normals de silvicultura, i en horari vespertí es dediquen a la vigilància.

La intensificació de les tasques de vigilància suposa, així mateix, la posada a punt diària dels equips de protecció individual i de les eines, així com la neteja i manteniment del vehicle assignat i la comprovació del nivell del dipòsit de combustible per poder mobilitzar-se davant qualsevol emergència.

L’objectiu, segons indiquen els gerents de Divalterra Víctor Sahuquillo i Agustina Brines, és “que les brigades estiguen a punt en tot moment per a qualsevol intervenció, ja siga per albiraments de fum o per mobilitzacions d’emergència”. Així mateix, des de gerència incideixen que “el fet que les brigades treballen diàriament a la muntanya fa que dins de la seua labor cobren especial rellevància els missatges de conscienciació, atés que un alt percentatge d’incendis s’inicien per la intervenció humana”.

 

 

Per això, en aquesta època de l’any les brigades de Divalterra també reforcen la seua labor de conscienciació a la ciutadania, informant de les prohibicions si les hi hagués, i donant consells per minimitzar el risc d’incendi.

Punts de vigilància

Les brigades compten amb punts de vigilància en zones elevades de la província de València que els permeten albirar una gran quantitat de terreny, i d’aquesta manera poder detectar fums sospitosos que puguen evolucionar en incendis forestals.

En cas de localitzar un conat, les brigades, en funció de les característiques del fum, es posen en contacte amb els altres mitjans competents en la lluita contra el foc, a més de desplaçar-se al lloc de perill per actuar en cas necessari.

570 efectius contra el foc

Divalterra compta amb un total de 112 brigades forestals distribuïdes en deu zones geogràfiques, el radi d’actuació de les quals  abasta la totalitat de la província de València. Això converteix a la Diputació de València en l’organisme públic autonòmic amb major capital humà dedicat a la prevenció d’incendis.

Cada brigada està composta per cinc components: un capatàs, un conductor i tres especialistes. Al capdavant de cadascuna de les deu zones d’actuació, se situa un coordinador que dirigeix els treballs de les brigades i s’encarrega de les mobilitzacions en casos d’emergències.

En cas de mobilització per incendi, les brigades actuen com a serveis complementaris en l’extinció, centrant la seua labor en treballs d’acotació perimetral i la creació de reguardes després del foc.

 

En aquests casos, la intervenció de les brigades forestals es duu a terme en coordinació amb els altres organismes implicats en la lluita contra els incendis forestals i sota el comandament únic de l’Agència de Seguretat i Resposta davant les Emergències de la Generalitat Valenciana.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here